Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kurutma Tarifleri > Bamya Konservesi (5 adet - 277,266 defa bakıldı)

Bamya Konservesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bamya Konservesi

Mebrure Ertürk
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2005
Mesajlar: 28
Şehir: Maltepe/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc512
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2005
4,118 defa indirildi / yazdırıldı




Bamyaların saplarını ayıklayın, yıkadıktan sonra bir tencere bol su, 1 kaşık tuz, 1 kaşık limon suyu koyup, kaynatın. Bamyaları bu suda 3 dakika haşlayın. Haşlanan bamyaları süzüp kavanozlara doldurun. Bir kavanozu dolduracak kadar suya 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyu koyup ısıtın. Bu suyu bamyalı kavanozlara doldurun. Havasını çıkarıp kapaklarını kapatın, düdüklü ya da manometreli tencerede 40 dakika tutun.



BAMYA KONSERVESİ

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc11869
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007
15,342 defa indirildi / yazdırıldı




(1 litrelik kavanoza göre)
700 - 750 gram bamya
yeteri kadar su
suyun % 2.5 oranında koruk suyu (veya % 0,2 oranında limon tuzu)
% 1.5 oranında tuz

Bamyaların mümkün olduğu kadar küçükleri seçilir. İyice yıkanır ve başları koni biçiminde kesilir. Temiz tülbente yerleştirilir ve içine % 2 1/2 oranında koruk suyu ve % 1 1/2 oranında dövülmüş kaya tuzu atılmış kaynar suya sokulur. Su tekrar kaynamaya başlayınca 1 - 2 dakika beklenir. Sonra tülbent sudan çıkarılır ve bamyalar kavanoza ağzında 3 - 4 santimlik bir boşluk kalacak biçimde istiflenir. Üzerlerine de haşlama suyu dökülür. Kavanozun ağzında bir kalın parmak kadar boşluk bırakılarak havası çıkarılır, ağzı silinir ve kapağı örtülür. Otoklava yerleştirilen bamya konserveleri 240 fahrenheit (115,5 santigrat} derecesinde 20 dakika sterilize edilir. Otoklavdan çıkarılan kavanozlar gerekli biçimde kontrol edildikten, soğutulduktan ve etiketlendikten sonra serin ve kuru yerlerde kışa saklanır. Bamya konservesinin yapıldığı kavanozların alt ve üstlerine birer dilim domates oturtulursa çok iyi olur. Hem garnitür görevi yapar, hem de ortamın asidini yükselterek daha uzun bir süre saktanmasını temin eder.


ML® Düdüklüde Koruklu Bamya için tıklayın

ML® Düdüklüde Koruklu Bamya (görsel)


Bamya Konservesi

mükerrem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.10.2008
Mesajlar: 37
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc29640
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
4,561 defa indirildi / yazdırıldı




Ufak, körpe ve çekirdekleri az oları bamyalar tercih edilerek, zedelenmeden iyice yıkanır.
Bamyaların üzerine konacak salamura suyu hazırlanarak, çok hafit ateşte kaynar olarak bekletilir. Salamura suyunun bileşimi önemli olduğundan, verilen ölçülere dikkat edilmelidir. Beş bardak (bir litre) suya, iki tatlı kaşığı limon tuzu ve iki tatlı kaşığı tuz konarak kaynatılan salamura suyu ölçü olarak idealdir. Bu salamura suyu, iki adet bir litrelik kavanoz için yeterlidir.
Bamyaların başları koni biçiminde çıkarılır. Su dolu bir tencereye biraz limon suyu konarak bamyalar içine atılır ve kaynadıktan itibaren 2- 3 dakika tutularak haşlanır.
Haşlama suyu hemen süzülerek atılır.
Bamyalar sıcak halde kavanozlara doldurulur.
Kavanozların dibine ve bamyaların üstüne birer dilim domates konması tavsiye edilir.
Üzerlerine yukarıda ölçüsü verilen salamura suyu, tepede 1,5 cm. boşluk bırakacak şekilde konur ve ağızlan sıkıca kapatılır. Yarım kiloluk kavanozları 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle pastörize edilir.



Bamya Konservesi

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145431
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2019
605 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram bamya
3 adet domates
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz

Bamyaları bol suda yıkayın ve sap kısımlarını ayıklayın. Bir tencereye alıp üzerine limon suyu ekleyin.
Domatesin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi bir tencereye alıp pişirmeye başlayın. Domates suyunu salıp çekmeye başlayınca bamyaları ilave edin. Tuzu ve biberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin ancak çok fazla yumuşamasın, hafif diri kalsın.
Temizlenmiş cam kavanozlarınızı ağzına kadar doldurun. Kavanozun kapağını kapatıp ters çevirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın.



Bamya Konservesi

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179436
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2024
127 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

500 gram bamya
3 - 4 adet domates
2 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Bamyanın sap kısmına yakın kalın tüyleri varsa temizleyin.
Ardından bamyaları bol su içinde iyice yıkayın.
Bamyaları kuruladıktan sonra tepe kısmını bıçak ile sağdan sola doğru döndürerek kesin ve huni şeklinde çıkarın.
Ayıkladığınız bamyaları hem rengini koruması hem de salyalanmaması için 3-4 dakika kadar limonlu su içinde bekletebilirsiniz.
Domatesleri küp küp kesin.
Kavanozlara bir kısmını paylaştırın.
Üzerine bamyaları ekleyin.
Boşluk kalmaması için sıkıca bastırın.
En üstüne kalan domatesleri ekleyin.
Her kavanoza 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
2 yemek kaşığı zeytinyağını da her kavanoza ekleyin.
Kavanozların kapaklarını 2 geri 1 ileri olacak şekilde sıkıca kapatın.
Bamya konservesi tarifiniz hazır.







Bamya Konservesi Tarifleri Kurutma Tarifleri



(5 adet Bamya Konservesi 277,266 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort