Kısa URL: https://ml.md/lc11888
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007
2,626 defa indirildi / yazdırıldı
Küçük cins bamyalar seçilir. Bunların sap kısımları kesilir. Bamyalar fırında kurutulacaksa, buharda veya kaynar suda 4-8 dakika haşlanıp suyu süzüldükten sonra kerevetlere bir sıra halinde dizilir. Fırının sıcaklığı 60-62 derece olmalıdır. Bamya evde kurutulacaksa, iplere dizilerek, evin gölge olan ve hava alan bir yerine asılır. 10 kilo yaş bamyadan 1 kilo kuru bamya alınır.
Kısa URL: https://ml.md/lc103713
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2014
1,670 defa indirildi / yazdırıldı
Bütün sene boyunca mutfağınızda bamya bulundurmak için kurutma yönteminden faydalanabilirsiniz. Kurutacağınız bamyanın doğal ve taze olmasına özen göstermenizi tavsiye ederiz. Bamyanızı bilinen en geleneksel yöntem olan güneşte kurutabilirsiniz. Bamyaları öncelikle temizleyin ve ayıklayın. Sap kısımlarını kesmeyi de ihmal etmeyin. Bir iğneye iplik geçirin. Bamyalarınızı sap kısımlarından ipliğe dizin. Aralarda boşluk olmasına dikkat edin ki, bamyalar hava alsın. Sonrasında bamya dizili ipleri gölge ve sıcak olan bir alana asın. Bamyaların kuruyup kurumadığını ara sıra kontrol edin.