Kısa URL: https://ml.md/lc33792
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2009
2,355 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
1 adet tavuk
3 adet yufka
3 kaşık tereyağı
2 bardak yoğurt
1 fincan ceviz
kırmızı pul biber
tuz
sarımsak.
Yufkalar rulo şeklinde sarılır, iki parmak kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir. Üzerlerine yağ gezdirilerek fırında kuruyuncaya kadar kızartılır. Diğer tarafta tavuk iyice haşlanır, etleri didiklenir. Fırından çıkarılan yufkaların üzerine önce tavuk suyu dökülür. Didiklenen tavuk etleri ve cevizler yerleştirilir. Üste sarımsaklı yoğurt ile kapatıldıktan sonra 1 kaşık yağda kızdırılmış pul biberle süslenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc27115
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008
2,212 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
1 adet tavuk
4 adet yufka
150 gr. tereyağı
100 gr. ceviz
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Tavuk, suda tuz ve karabiber ile haşlanır. Soğuması için tavuk sudan çıkarılır. Bu arada yufkalar 20 cm şeritler halinde kesilerek yağsız teflon tavada ısıtılır ve rulo halinde dolanarak tavuk suyunda 30 sn pişirilir. Daha sonra eritilmiş tereyağına her iki tarafı bandırılıp bir kaba dizilir. Pişirilmiş yufkaların üstüne parçalanmış tavuk etleri ve ceviz serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc74141
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2012
2,191 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet ev yufkası
2 adet tavuk göğsü
1 kase tavuk suyu
1 çay bardağı ceviz
Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın.Tavuk etlerini ufak parçalara ayırın.Yufkaları sekiz parçaya kesin. Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği gibi sarın.Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Tereyağını eritin.Tavuk suyunu kaynatın.Yufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek şekilde servis tabaklarına dizin.Üzerlerine tereyağı gezdirip dövülmüş ceviz içi serpin.İkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayın.En üste gelen yufkaları taç şeklinde yerleştirip haşlama suyundan 1 kepçe gezdirin.Kalan tavuk etlerini üzerlerine yerleştirin.Ceviz içi serpip sıcak servis yapın.