3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1.5 çay bardağı şeker
1 paket krema
6 muz
2-3 paket pötibör bisküvi
Karamel sos için:
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
100 ml krema
Muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye süt, yumurta sarısı, nişasta ve toz şekeri koyup, orta ısıda karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alın ve vanilya ile kremayı ilave edip mikser ile çırpın. Karamel sos için şekeri tavaya koyun ve kahverengi olup eriyinceye kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra içerisine tereyağını ilave edip yeniden karıştırın. Ardından kremayı ekleyip kısık ateşte hızlıca karıştırarak tamamen erimesini ve kıvam almasını sağlayın. Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra kavanozun ya da kupların en altına bir miktar puding dökün. Kavanozun çevresine çok ince dilimlenmemiş muzları dizin. Ortasına kırıntı haline getirdiğiniz bisküvileri koyun. Üzerine 1-2 yemek kaşığı karamel sos gezdirin ve yeniden puding koyun. Son olarak karamel sos, bisküvi ve muz ekleyin. Buzdolabına alıp 1-2 saat beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc105045
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2015
2,558 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram yulaflı bisküvi
175 gram tereyağı
2 adet muz
30 mililitre krema
395 gram süt reçeli
70 gram toz şeker
Mutfak robotunda biskuvi ve erimis tereyagini un gibi olana kadar cekin.
Biskuvi karisimini kaliplarin kenarlari ve icine duzgunce yerlestirip buzdolabina kaldirin.
Karamel sos icin condensed milk, seker ve tereyagini kucuk bir sos tenceresine alin.
Orta ateşte tahta kaşıkla yaklaşık 10-12 dk karıştırarak karamel koyu kıvama gelene kadar pişirin.
Buzdolabında soğumuş olan bisküvi döşenmiş kalıplara karamel sosu dökün.
Hazır olan tartları soğuyuncaya kadar dışarıda bekletip daha sonra buzdolabına kaldırın.
Buzdolabında en az 1 saat veya bir gece beklediği takdirde çok daha lezzetli oluyor.
Servis etmeden hemen önce tartların üzerine 2 muzu ince dilimleyip yerleştirin.
300 mililitre kremayı katılaşana kadar çırpın ve muzların üzerine yerleştirip servis edin.