Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg barbun balığı
300 g mısır unu
300 g buğday unu
1 su bardağı mısır özü yağı
Yeteri miktar tuz
Öncelikle balıkların pulları bıçak yardımıyla kazınır.
Barbun yağlı bir balık olduğu için karnının bıçakla açılıp derisinin yırtılmamasına dikkat edilerek temizlenmesi önemlidir.
Temizlenen balıklar, buzlu soğuk suda sürekli döndürülerek 15 dakika beklemeye bırakılır ve ardından durulanır, süzülür ve tuzlanır.
Geniş bir tepside mısır unu ve buğday unu karıştırılır.
İçerisine süzülen barbunlar ilave edilerek iyice una bulanır.
Daha sonra yağsız tava ocağa alınarak ısıtılır.
Ardından undan çıkarılan balıklar silkelenerek kuyrukları iç tarafa gelecek şekilde çarkıfelek formunda dizilir ve tavanın kenarından yağ gezdirilerek iki dakika kızartılır.
Ters düz edilen balıkların diğer yüzü de 1,5 dakika kızartılarak servis edilir.
|