|
Barbunya Salatası |
|
kayısı bebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65241
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2011
2,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet havuç
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Tuz
1 kutu haşlanmış barbunya
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Havuçları rendeleyip, büyük bir kaseye alın. Sivri biberleri, iki diş sarmısağı ve yarım demet maydanozu ince ince kıyıp havuçların üzerine ilave edin. Haşlanmış barbunyaları da süzün ve bu karışımın üzerine ekleyip karıştırın. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip bir miktar tuz ekleyip karıştırın. Arzuya göre maydanoz serperek servis yapın.
|
Barbunya Salatası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102039
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014
2,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı barbunya
4 yemek kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çay kaşığı şeker
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 dal taze soğan
2 adet kornişon turşu
3 yemek kaşığı konserve mısır
Yarım demek dereotu
Yarım demet maydanoz
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1adet limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Margarini bir tencereye alıp kızdırın. İncecik yemeklik doğradığınız kuru soğanı bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak soğanlar hafifçe sararıncaya kadar kavurup havucu ilave edip soteleyin.
Önceden haşladığımız süzülmüş barbunyayı da tencereye aktarın. Üzerine toz şekeri, tuzu ve 2 su baradağı sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirip soğutun.
Bir çukur kapta soğumuş taze barbunya, mısır, biberler, taze soğan, maydonoz, kornişon turşu ve dereotunu karıştırın. Ayrıca sos malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin.
|
Barbunya Salatası |
|
bambucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2019
Mesajlar: 49 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144796
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2019
463 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram barbunya
2 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 adet salatalık turşusu
5 dal maydanoz
Çeyrek lahana
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı tuz
Dilerseniz mısır
Barbunyaları ayıklamakla başlayın. Ayıklanmış barbunyaları bol suda yıkayın.
Ardından barbunyaları yumuşayana kadar bol suyun içinde haşlayın.
Taze barbunya bulamazsanız konserve barbunyayı süzüp iyice yıkadıktan sonra kullanabilirsiniz.
Kırmızı biberi ocakta veya fırında közleyin.
Daha sonra kabuğunu soyun ve küçük küçük doğrayın.
Lahanayı güzelce yıkayın ve ince ince dilimleyin.
Havuçların kabuklarını güzelce soyun.
Havuçları önce ortadan ikiye bölün daha sonra da dilimleyin. Böylece yarım halka havuç dilimleri elde edeceksiniz.
Aynı işlemi salatalık turşularına da tekrarlayın.
Sarımsakları, soğanı, maydanozları ve dereotunu ince ince kıyın.
Hazırladığınız bütün malzemeleri derin bir kabın içine aktarın.
Bütün malzemeleri güzelce karıştırın.
Üzerlerine nar ekşisini, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzunu ekledikten sonra hemen servis edebilirsiniz.
|
Barbunya Salatası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162743
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2022
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram barbunya
1 tane közlenmiş kırmızı biber
5 tane kornişon turşusu
2 dal yeşil soğan
1 kase ayıklanmış maydanoz
1 kase ayıklanmış dereotu
1.5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon
Çeyrek bardak zeytinyağı
Öncelikle barbunyaları 12 saat kadar suda bekletin. Beklettiğiniz suyu süzün ve tencereye alın. Bol suda 45 dakika kadar yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış barbunyaların suyunu süzdükten sonra soğuk suyla yıkayarak soğumaya bırakın. Soğuyan barbunyaları bir kaba dökün. İçerisine kırmızı biberi ve turşuyu ekleyin. Ardından yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu da katın. Tuz, karabiber, nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını da katarak karıştırın.
|
Barbunya Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172717
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2023
197 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg barbunya fasulyesi, ayıklanmış ölçü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük mor havuç
1 sivri biber
1 kapya biber
1 küçük sarı dolmalık biber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 limon suyu
Sonradan ilave edilecekler:
2 adet marul
50 gr mikro yeşillikler
3 - 4 adet fındık turp
1/2 limon, dilimlenmiş
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Barbunyayı tencereye alarak üzerini dört parmak aşacak gibi su ekleyin, yumuşayana kadar haşlayın, süzgece aktarıp üzerine soğuk su gezdirin.
Mor havuç ve biberleri yıkayıp minik küpler halinde doğrayın.
Doğranmış mor havuçları iki yemek kaşığı zeytinyağında orta ateşte soteleyin, barbunyaları ekleyip havuçlar barbunyalara rengini bırakana kadar 2 - 3 dakika daha soteledikten sonra doğranmış biberler, baharatlar, tuz ve limon suyunu ekleyip ocağı kapatın. Soğuyana kadar kenarda bekletin.
Marulları yıkayıp sebze kurutucusu veya temiz mutfak havlusuyla tamamen kurutun. İri parçalara ayırıp geniş bir salata tabağına yayın. Barbunyaları üzerine yerleştirin, mikro yeşillikler, doğranmış turp ve limon dilimlerini ilave edin. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
|
Barbunya Salatası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178955
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2024
65 defa indirildi / yazdırıldı
|
Salatayı yapmadan öncesinde barbunyaları tercihe göre en az 12 saat su içerisinde bekletin.
Barbunyaları tencereye alın ve bol su içerisinde yaklaşık 45 dakika haşlayın.
Haşlanmış olan barbunyaların suyunu süzün ve soğuk su ile tekrar yıkayıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Kırmızı biber ve kornişon turşusunu küp küp olacak şekilde dilimleyin.
Soğumuş olan barbunyaları bir kase içerisine alın ve dilimlediğiniz kırmızı biber ve kornişon turşusunu içine ekleyin.
Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu da ekleyin.
Son olarak üzerine tuz, karabiber, nar ekşisi, yarım limon suyunu ve zeytinyağını ilave edin.
Tercihinize göre sıcaklığında ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz.
|
|