|
Bardak Keki |
|
baget
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc94894
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2014
1,644 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak un
2 adet yumurta
1 bardak şeker
1 adet kabartma tozu
2 adet vanilya
1 bardak süt
0,5 bardak sıvı yağ
1 litre süt
1 bardak un
1 yemek kaşığı nişasta
1 bardak şeker
2 yemek kaşığı margarin
1 paket kakao
1 adet muz
Yumurta ve şekeri çırpıp süt sıvı yağ un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım kakaoyu da ekleyip yağlanmış fırın tepsisine koyup keki pişirelim ocakta süt un nişasta ve şekeri krema haline getirelim indirmeye yakın 2 kaşık margarini ekleyip iyice karıştıralım kek pişip soğuduktan sonra çay bardağıyla kesip bütün keki böyle yapalım üstüne bir muz ve onun üstüne 1 kaşık krema koyup arta kalan keki rondada çekip üstüne elimizin yardımıyala şekil verelim en üste istenirse hindistancevizi ve fıstık döküp servis yapalım.
|
Bardak Kek |
|
Ay Fer
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2015
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc108300
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2015
1,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı su
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
1,5 çay bardağı parça çikolata
Üzeri için:
Dondurma
Yumurtayı şekerle çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ ve kakao ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozunu ve vanilyayı unla karıştırıp eleyin. Bu karışımı da kek harcının içine ekleyin. Tarçın ve suyu içine ilave edip kek harcını yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltın. Üzerine çikolata parçalarını serpin. 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Servis yaparken keki sıcakken büyük bardaklara kaşıkla koyun, üzerine dondurma yerleştirin ve farklı bir sunum oluşturabilirsiniz.
|
Bardakta Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177895
Gönderme Tarihi: 24.May.2024
137 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1/4 su bardağı damla çikolata
1/4 su bardağı süt
1/4 su bardağı elma püresi
1/2 çay kaşığı vanilya özütü
1/2 yemek kaşığı kakao
1/2 yemek kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
1 tutam tuz
Bir ısıya dayanıklı kaba damla çikolata ve sütü ekleyin. Mikrodalgada 1 dakika kadar eritin.
Eriyen çikolataya elma püresi, vanilya, kakao ve toz şekeri ekleyin. İyice karıştırın.
Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin, tekrar karıştırın.
Yumurtayı ekleyin ve hafifçe çırpın, hamurun pürüzsüz olmasını sağlayın.
Isıya dayanıklı bir büyük bardağı yağlayın. Hamuru bardağa dökün ve düzleştirin.
Mikrodalgayı yüksek sıcaklıkta 2 dakika boyunca çalıştırın.
Kek piştikten sonra üzerine isteğe bağlı olarak şeker serpebilir veya taze meyve ve çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
|
|