|
|
Bardak Tatlısı |
|
gülüver
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2014
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94862
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2014
2,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
10 kuru kayısı
6 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı vişne reçeli
Tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve pirinç ununu dökün ve çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlayın. Vanilyayı da ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatın. Bu arada kuru kayısıları ortadan ikiye ayırın. Ayrı bir tencereye dizip üzerine şekerini dökün. Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Kayısılar yumuşayınca püre yapıp, içine vişne reçelini ekleyip soğumaya bırakın. Hazırladığınız muhallebiyi bardaklara paylaştırın. Muhallebilerin üzerine pişirdiğiniz kayısılı vişneli karışımı koyun. Yeşil fıstık serperek servis edin.
|
Bardakta Tatlı |
|
feris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc156205
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2021
779 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 litre süt
1 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı un
125 gram tereyağı
500 gram çilek
1 paket tereyağlı bisküvi
Süsleme için:
Fındık tozu, tarçın, kakao, hindistancevizi isteğinize göre birini ya da birkaçını seçebilirsiniz.
Öncelikle yağımızı eritip, ateşten alalım.
Yağın sıcaklığıyla, unumuzu kavuralım.
Sütümüzü, azar azar ilave edelim.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
En son şekeri de koyup, bir taşım kaynatalım.
Ocaktan alıp derin bir kaba döküp soğumaya bırakalım.
Çileklerimizi yıkayıp keselim.
Bardaklarımızın ilk katına, muhallebiden koyalım.
Üzerine robottan geçirdiğiniz bisküvilerden koyalım.
Çilekleri de bardakların kenarlarına yerleştirin.
Bir muhallebi, bir bisküvi olacak şekilde malzeme bitene kadar yapalım.
Toz fındık ve tarçınla süsleyip dolapta soğutalım.
|
|
Bardak Tatlısı Tarifleri Tavuk Göğsü Tarifleri
|
|