Kısa URL: https://ml.md/lc99826
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2014
1,905 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz içi
Muhallebi için:
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
2 paket vanilya
Tencereye öncelikle sütü, unu, yumurta sarısını ve şekeri koyup koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Bu arada kadayıfları da tereyağında kıtır kıtır oluncaya kadar kavurun. Pişen muhallebiyi kapların içine alıp üzerini de kadayıfla kaplayın. Soğuk olarak ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc108792
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2015
1,630 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı un
2 paket vanilya
Üzeri için:
150 gram kadayıf buzlukta beklesin
4 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
5 adet çilek
Muhallebiyi tencerede koyulaşıncaya kadar çırparak pişirin. Üzerine kadayıfları dondurucudan çıkartın, doğrayıcıda ufalayın, fındık ve şekerle karıştırıp tavada kavurun. Kavurulmuş kadayıfları kuplara koyduğunuz tatlının üzerine paylaştırıp ikram edin.