|
Başak Çorbası |
|
Başak Eren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2007
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23610
Gönderme Tarihi: 04.May.2008
2,746 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı aşurelik buğday
5 adet taze fasulye
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
4 su bardağı et suyu
Buğdayı geceden ıslatın. Pişireceğiniz zaman bir tencereye alın, üstünü iki parmak geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Et suyunu ilave edin. Fasulyeyi ufak ufak, patates, havuç ve kabağı da küp küp doğrayın.
Doğranmış sebzeleri çorbaya ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biberle süsleyerek servis yapın.
|
Başak Çorbası |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1098
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2006
4,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr. Haşlanmış Buğday
1 litre Etsuyu
500 gr. Yoğurt
350 gr. Un
1 çorba kaşığı Nane
1/2demet Dereotu
2 ad. Yumurta sarısı
1 ad. Limonsuyu
1 çorba kaşığı Tereyağ
400 gr. Haşlanmış kuzu eti
tuz
Un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu bir kapta çırpılır, kaynayan et suyuna katılır. Kaynayan et suyuna haşlanmış buğday, lif lif didiklenmiş kuzu eti, ince doğranmış dereotu, tavada eritilmiş tereyağı ve nane ilave edilir. Hafif kaynadıktan sonra, sıcak olarak servis edilir.
|
|