Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güneydoğu Anadolu Yemekleri > Basalla (Adıyaman) (3 adet - 237,141 defa bakıldı)

Basalla (Adıyaman)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Basalla (Adıyaman)

yunusdoğan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.12.2007
Mesajlar: 23
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc20079
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007
3,133 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram kemikli kuzu kuşbaşı
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı biber salça
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Bir bardak suyla bulguru ıslatın, on dakika bekletip yoğurun. Bulgur yumuşayınca un, yumurta, pul biber ve tuz ekleyin. Elinizi arada suya batırarak yumuşak bir bulgur hamuru tutun. Hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparıp fıstık şekli verin. Tüm bulgurlu hamuru aynı şekilde yapıp, bir kenarda bekletin. Tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve eti koyun. Et suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Nohut, biber salçası, pul biber, nane, karabiber, tuz ve sekiz bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve köfteleri atın. Yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz. 20 dakika pişirdikten sonra da sıcak servis yapın.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 10.12.2024


Basalla (Adıyaman)

zagor
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 28.04.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc23489
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2008
5,637 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. yağlı parça et
2 su bardağı nohut
1 kilo pazı kökü (sapı)
2 soğan
4 kaşık yağ
2 kaşık salça
200 gr. çiğ köftelik kıyma
Tuz
2 su bardağı ince bulgur
1 soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
300 gr. yoğurt
5 diş sarımsak

Akşamdan suya konmuş nohutu bir tencerede haşlayın (15 dakika). Suyunu süzdürün. Bir tencereye parça et nohut, tuz ve su konup haşlamaya bırakın. Pazı kökleri (sapları) bol suda yıkanıp çok ince doğranır. Kaynamakta olan suya atılıp haşlanır, süzgece alınır.
Ayrı bir kapta kıyma, bulgur, tuz, biber, dörde bölünmüş soğan karıştırılıp su yardımıyla yoğrulur. İyice yoğurduktan sonra içindeki soğan parçaları çıkartılır. Köfte fındıktan az büyük parçalara bölünerek elle yuvarlanır. Bir tavaya yağ koyup kızdırılır. Köfteler atılıp iyice kızartılır. Bir tabağa alınır. Pişmeye yaklaşmış olan nohutlu ete kızartdığımız köfteleri ve haşlanan pazı kökleri ilave edin.
Bir tavaya yağ konup kızdırılır. İnce doğranmış 2 soğan ilave edilir. Sararınca salça ilave edip kavaılur. Pişmiş olan yemeğe ilave edip karıştırılır. Yemek tabaklara yerleştirilip ezilmiş sarımsağı yoğurda ilave edip yoğurt tabaklara taksim edilir. Sıcak olarak servis yapılır.



Basalla (Adıyaman)

atam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2015
Mesajlar: 37
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc112629
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2015
2,201 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

1 kg kemikli kuzu kuşbaşı
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Suyla bulguru ıslatın, on dakika bekletip yoğurun. Bulgur yumuşayınca un, yumurta, pul biber ve tuz ekleyin. Elinizi arada suya batırarak yumuşak bir bulgur hamuru oluşturun. Hamurdan parçalar koparıp fıstık şekli verin. Tüm bulgurlu hamuru aynı şekilde yapıp bir kenarda bekletin. Tencereye tereyağını, küp küp doğranmış soğanı ve eti yerleştirin. Et suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Nohut, biber salçası, pul biber, nane, karabiber, tuz ve sekiz bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve köfteleri atın. Yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz. 20 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.







Basalla (Adıyaman) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(3 adet Basalla (Adıyaman) 237,141 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort