|
Beşamel Soslu Fırın Makarna |
|
sümeyra ateş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc103783
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2014
2,994 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fırın makarna
3 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 yemek kaşığı tuz
1 litre su
Tencerede makarna suyunu kaynatın. Kaynayınca içine fırın makarnaları ve tuzunu atıp 10 dakika kadar haşlayın.
Beşamel sos için; tencerede margarini eritin, unu ekleyip hızlı hızlı karıştırarak kavurun, ardından yine karıştırarak azar azar sütü ilave edin. Krema haline gelene kadar karıştırın, topaklanmamasına dikkat edin.
Makarna haşlanınca derin bir kaba alın, içine hazır olan beşamel sosunu, ufalanmış peyniri ekleyip karıştırın.
Makarnayı margarinle yağladığınız borcamın içine koyup üzerine kaşar peynirini ilave edin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
|
Beşemal Soslu Fırında Makarna |
|
ferzan ata
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2017
Mesajlar: 48 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140423
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2019
877 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Yarım paket fırın makarna
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı margarin
1.5 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
Öncelikle tencereye suyu koyup kaynatın. Beşamel sos için bir tavaya 3 yemek kaşığı margarini koyup kızdırın.
Yağ kızınca unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun.
En son 3 su bardağı sütü devamlı karıştırarak azar azar kaynatın.
Süt yoğunlaşana kadar ara sıra karıştırarak kaynatın.
Tenceredeki su kaynayıncaya tuzu ve makarnaları ekleyin.
Makarnalar yumuşayana kadar pişirin. Pişince süzüp geniş bir kaseye alın.
Beşamel sosu ekleyip karıştırın. Kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
Kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
Dikdörtgen bir borcamı margarin ile biraz yağlayın. Tüm karışımı dağıtın.
Üzerine de kalan kaşar rendesini serin.
175 derece fırında pişirin.
Biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
|
Beşamel Soslu Fırın Makarna |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163486
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2022
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Su
İçi için:
Yarım su bardağı rendelemiş kaşar peyniri
Tuz
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sosu için:
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
1 tutam muskat
Bir tencereye su, sıvı yağ ve tuz koyarak makarnaları haşlayın. Sonra süzerek, süzgeçte bekletin. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını ve unu orta ateşte kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyin ve bir yandan da çırparak karıştırın. Koyu bir kıvam elde edince beyaz peyniri katın ve ocağın altını kapatın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve yarım su bardağı kaşar peyniri güzelce karıştırın. Bu karışımı fırın kabına yerleştirin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Makarnanız hazır, dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
|
|