Kısa URL: https://ml.md/lc88688
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013
1,592 defa indirildi / yazdırıldı
1 çorba kaşığı Un
1 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1/2 paket küçük margarin
1 yumurta
Bir tencerenin içine yumurtayı, unu ve şekeri kovun. Sütü yavaş yavaş ilave ederek, iyice karıştırın. Tencereyi ateşe oturtun ve karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ateşten indirin ve yağı da koyarak karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc54905
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2010
3,191 defa indirildi / yazdırıldı
Kremaya özgü fincanlardan 6 tanesini alacak miktarda tertip için 3 fincan sütü bir tencerede kaynatınız. Sonra 5 yumurtanın sarısı ile 40 gram kadar şekeri iyice çalkalayıp süt içine dökünüz. Karıştırınız ve kevgirden süzüp fincanlara doldurunuz. Üzerlerinde köpük varsa alınız ve bir tencerede, krema fincanlarının yarısına gelecek miktar kaynar suya bu fincanları oturtup altındaki ateşi orta halli bırakınız, üstüne de ateşli bir saç kapayınız. Bir çeyrek kadar, yani krema piştikten sonra fincanları çıkarıp soğuk suya oturtunuz.
Not: Dikkat edilecek nokta sıcak suyun fazla kaynamayıp, kaynamaya elverişli şekilde sıcak olmasıdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc42998
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2009
2,931 defa indirildi / yazdırıldı
(Pastacı Kreması)
Malzemesi:
250 gr. margarin
125 gr. şeker
10 cl. su
5 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı kahve veya vanilya ya da 100 gr. benmari usulüyle eritilmiş çikolata.
1. Yumurta sarısı ile şurubu karıştırın:
Margarini küçük parçalar halinde kesin. Bir kapta yumuşamaya bırakın. Ayrı bir kapta su ile şekeri karıştırarak kaynatın. Yumuşak bir şurup olunca ateşten alın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarılarını çırpın. Telle çırptığınız takdirde 5-7 dakika çırpmaya devam edin. Kalın bir krem halini alınca yavaş yavaş sıcak olan şurubu ilave edin. Karışım soğuyup köpük halini alıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) çırpmaya devam edin.
2. Margarini krem haline getirin:
Tahta kaşığın sapıyla margarin parçalarını ezin. Pütürsüz bir krem halini alıncaya kadar karıştırın.
3. Malzemeleri karıştırın:
Yumurtalı şuruplu karışımı krem halindeki margarinle yavaş yavaş tahta kaşık kullanarak karıştırın. Böylece malzemeler birbirine iyice karışıp hallolacaktır.
4. Kremayı bitirin:
Karışım tamamen pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Not: Kremayı hemen kullanabileceğiniz gibi üzerine aluminyum kağıt kapatıp bir kaç gün buzdolabında da bırakabilirsiniz.