|
Basma Helva (Tosya Kastamonu) |
|
oyun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150374
Gönderme Tarihi: 07.May.2020
523 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
600 gr. Şeker
600 gr. Ayçiçek yağı
600 gr. Has un
500 gr. Dişli irmik
600 gr. Su
250 gr. Ceviz
Bir tavaya yağ konur ve kızdırılır.
İrmik karıştırılarak ilave edilir.
Kaynadıktan sonra un da eklenir. Böylece karıştırılmaya devam edilir.
Miyanesi (kıvam) gelince ceviz atılır.
Şeker ayrı bir kapta su ilave edilerek kaynatılır.
Kaynar kaynamaz ateşten alınır.
Miyanesi gelen helvaya şurup eklenir.
Tabaklara alınan helva, kaşık bastırılarak biçimlendirilerek helva servis edilir.
|
|