Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Bat (Sivas) (2 adet - 111,249 defa bakıldı)

Bat (Sivas)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bad (Sivas)

acı reçete
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2016
Mesajlar: 65
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc135361
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2018
2,159 defa indirildi / yazdırıldı




https://sivas-yemekleri.com

1 bardak kısırlık bulgur
1 bardak yeşil mercimek
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
Yarım demet taze nane
1 yemek kaşığı domates salça
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kimyon
1,5 bardak su

Mercimek haşlandıktan sonra az sulu bırakılır. İçine bulgur atılır ve biraz kabarana kadar bekletilir. Maydanoz, taze soğan ayıklanıp yıkanır ince ince kıyılır. Daha sonra, mercimek ve bulgurun bulunduğu kaba ilave edilir,baharatlar da aynı şekilde ilave edilir hepsi karıştırılır, salçayı 1,5 bardak suyla eiritilip tüm malzemenin üzerine dökülür.
Genellikle salamura asma yaprağıile servis edilir, badtan bir miktar asma yaprağın içine koyulup sarma yapar gibi sarıp elle yenilir.



Mercimek Bat (Sivas)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157806
Gönderme Tarihi: 20.May.2021
274 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı ince bulgur
3 dal yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 adet orta boy domates
1 adet küçük kuru soğan
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı salça
1 adet limonun suyu
Tuz

İlk önce mercimeği haşlıyoruz, haşlanan mercimeğin suyunu süzmeden bulguru ekleyip kapağı kapatıyoruz ve şişmesini bekliyoruz. Karışım ılık hale gelince tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra 2 su bardağı su ekleyip karıştırıyoruz.







Bat (Sivas) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(2 adet Bat (Sivas) 111,249 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası