Kısa URL: https://ml.md/lc27117
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008
5,691 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
1 kg. ince bulgur
2 lt. su
İç malzemesi için:
500 gr. kuşbaşı et
5 kuru soğan
1 domates
Maydanoz
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı şehriye
Tuz
Kekik
Sıvıyağ
Sıkılmış yarım limon suyu
Yapılışı:
Önce bulgur kaynar su azar azar ilave edilerek yoğrulur. Yoğrulduktan sonra 15 dk. dinlendirilir. Bu arada tavaya sıvıyağ konulur ve kuşbaşı etler kavrulmaya başlanır. Daha sonra maydanoz, tuz ve baharatlar konur ve bu şekilde iç malzemesi hazırlanmış olur. Şehriyeler ayrı bir yerde kavrulur. Pembeleşince 2 su bardağı pirinç ilave edilrek pilav gibi pişirilir. (Suyu bol olmalı ki piştikten sonra süzmesi kolay olsun.) Pilav şeklinde hazırlan bu malzeme piştiktan sonra süzülür, sonra, daha önce hazırlanan etli harca karıştırılır. Hamur şeklinde yoğrulan bulgurlu malzemeden limon büyüklüğünde parçalar alınır ve içili köfte gibi içi oyularak bu hazırlanmış malzemeden doldurulur. Ağzı içli köfte gibi aynı şekilde kapatılır. Bir tencerede su kaynatılır ve hazırlana bu kültükler kaynar suda pişmeye bırakılır. Pişince suyun içinden alınır. Son olarak bir tavada sos hazırlanır. Margarinin içine pulbiber konur ve kızartılır. Sos üzerine dökülerek ikram edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc164745
Gönderme Tarihi: 09.May.2022
190 defa indirildi / yazdırıldı
Dışı İçin:
1 su bardağı itellik bulgur
1 su bardağı köftelik bulgur
1.5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Harcı İçin:
500 gr. kıyma
Tuz
Karabiber
1 adet soğan, yemeklik küp doğranmış
1/2 demet maydanoz, ince doğranmış
1 tatlı kaşığı salça
Bulgur ve tuz yoğurma kabına alınır. Sıcak su dökülerek karıştırılır ve kapağı kapalı bekletilir. Dinlenen hamura 1 su bardağı su eklenerek yoğurulur. Macun kıvamına gelene kadar yoğurulur. Harç için tavaya yağ alınır ve soğanlar kavrulur. Kavrulan soğana salça eklenir, kokusu çıkınca soğanlar başka bir tabağa alınır. Aynı tavaya yağ ekleyerek kıyma kavrulur ve kavrulunca soğanlar içerisine eklenerek karıştırılır. Baharatlar ilave edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, el sulanır ve içerisi açılarak harç koyulur. Bir tencerede tuzlu su kaynatılır ve hamurlar haşlanır.