Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tepsi Böreği Tarifleri > Bayat Ekmek Böreği (14 adet - 257,800 defa bakıldı)

Bayat Ekmek Böreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bayat Ekmek Böreği

zBayram
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73
Şehir: Sakarya
Kısa URL: https://ml.md/lc238
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2005
3,153 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1,5 bayat ekmek içi
1,5 litre süt
8 - 10 dilim kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvıyağ

Bayat ekmeklerin kenarları soyulur, 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Dilim ekmeklerin yarısı tepsiye dizilir, üzerine yağ gezdirilir, sonra kaşar dilimleri dizilir. Üzerine kalan ekmek dilimleri dizilir, tekrar yağ gezdirilir. Çukur bir kaba süt konur 3 yumurta kırılır, iyice çırpılır, karışım ekmeklerin üzerine dökülür, buzdolabına yerleştirilir. Ertesi günü 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


ML® Lavaş Böreği için tıklayın


Ekmek Böreği

paspartu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc4737
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006
3,031 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 Ekmek veya 1 Paket Tost Ekmeği (Ekmekler bayat olmalı)
3 Yumurta
1.5 Litre Süt
10 Dilim Kaşarpeyniri
2 Çorba Kaşığı Eritilmiş Margarin

Normal ekmek kullanıyorsanız kabuklarını çıkarın ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Tost ekmeği kullanıyorsanız kenarlarını kesin. Ekmeklerin yarısını ısıya dayanıklı cam bir tepsiye dizin. Üzerine biraz eritilmiş margarin gezdirip kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin. Peynirin üzerini yine ekmek dilimleriyle kapatıp biraz daha yağ gezdirin. 3 yumurtayı sütle çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. 24 saat buzdolabında bekletin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak servis yapın.

Not: Kullandığınız ekmeğin kenarlarını atmayın. Fırında kızarttıktan sonra robottan geçirerek galeta unu olarak kullanabilirsiniz.


ML® Kaşarlı Ekmek Böreği için tıklayın


Bayat Ekmek Böreği

altınel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2016
Mesajlar: 39
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc131299
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2018
2,212 defa indirildi / yazdırıldı




https://annevebebek.gov.tr

Bayatlamış Ekmek
Yoğurt
1 -2 Kaşık Mayonez
3 Yumurta
Beyaz peynir
Kaşar peyniri

Fırın tepsisine bayatlamış ekmekleri dilimleyip diziyoruz. Fırın tepsisinin büyüklüğüne uygun yoğurdu bir kaba alıp içine bir iki kaşık mayonez ev üç yumurta kırıp biraz sıvı yağ veya tereyağ ilave edip çırpıyoruz.
Dizdiğimiz ekmeklerin üzerine beyaz peynir rendeleyip hazırladığımız yoğurdu üzerine döküyoruz ve fırına veriyoruz. Üzerindeki yoğurt katılaşmaya başladığında kaşar peynirini üzerine rendeleyip tekrar fırına koyuyoruz. Üzerindeki kaşar peyniri kızardığında çıkartıp böreğimizi servise sunuyoruz.



Ekmek Böreği

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc108678
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
2,070 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet bayat ekmek veya pide
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 paket margarin
Kımızı biber
Kuru nane
100 gram kasar peyniri veya beyaz peynir
100 gram sosis

Bayat ekmek ya da pideleri kesme şeker iriliğinde keselim. Fırın tepsisini bolca yağlayıp un serpiştirelim. Ekmek parçalarını düzgün bir şekilde tepsiye yayalım.
Yumurtaları bir kapta çırpalım, içine sütü, eritip iyice ılıttığımız margarini ilave ederek karıştıralım.
Tepside ki ekmeklerin üzerine bu harcı gezdirelim.
Peyniri rendeleyerek ekmek parçalarının üzerine serpiştirelim.
Tepsiyi buzdolabında birkaç saat bekletelim.
Daha sonra buzdolabından alıp önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Dilimleyerek servis yapın.



Bayat Ekmek Böreği

seyehat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2014
Mesajlar: 22
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc99040
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2014
1,880 defa indirildi / yazdırıldı




Filiz ÇATALKAYA ORHAN

1 bayat ekmek
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
150 gr. beyaz peynir
2 su bardağı süt
3 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı

İlk olarak bayat ekmeğin yarısı küp doğranarak fırın kabının altına yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı ve beyaz peynir serpilir. Kalan diğer ekmekler de küp doğranarak üzerine serpilir. Diğer taraftan sosu hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına erimiş tereyağı, süt ve yumurta alınarak çırpılır. Hazırlanan sos ekmeklerin üzerine yayılır. Kalan kaşar peyniri de ekmeklerin üzerine serpilerek streç filmle kapatılır ve birkaç saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra 180 derecede pişirilir. Fırından çıkarılan böreğimiz sıcak sıcak servis edilir.



Bayat Ekmekli Peynirli Börek

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc111647
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2015
1,739 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
6 dilim bayat ekmek
150gr beyaz peynir
1 kase mozeralla peyniri
1 tutam maydonoz
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta

Yufkaları tezgaha seriyoruz ve 8 eşit üçgen şeklinde kesiyoruz. Üçgenlerin geniş kenarından başlayıp ortasına gelene kadar rulo şeklinde sarıyoruz ve altında zemin oluşunca rulonun iki kenarını ortada birleştirip, ucunu da sıkıştırarak bir havuz oluşturuyoruz.
Ekmekleri de bir karıştırma kabının içine parçalayarak koyuyoruz. Üzerine beyaz peyniri ve mozarella peyniri rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğrayarak ilave ediyoruz. Üzerine sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz ve karıştırıyoruz. Yufka havuzlarını yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Ortalarına hazırladığımız harcı dolduruyoruz. Domates ve biberleri uzun uzun dilimliyoruz ve her bir böreğin üzerine birer tane koyuyoruz. Yufkaları sıvıyağla yağlıyoruzve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 28.04.2021


Bayat Ekmek Böreği

hürcann
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc118274
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2016
1,434 defa indirildi / yazdırıldı




İsmai Hakkı Pekin

1 bayat ekmek
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tepsiye yağlı kağıt koyun veya yağlayın. Ekmekleri küp küp doğrayın.ekmeğin yarısını tepsiye döşeyin.üzerine ezilmiş veya parçalanmış beyaz peyniri serpin. Üzerine kalan ekmekleri döşeyin. Ayrıca derin bir kapta yağ süt yumurtayı çırpın. Bu karışımı böreğin üzerine kaşık kaşık her yerine gelecek şekilde dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip orta ısılı fırında kızarana kadar pişirin.



Ekmekli Börek

yemek aşkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2016
Mesajlar: 34
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc120566
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2016
1,352 defa indirildi / yazdırıldı




İnsan ve Ekmek
Bursa Büyükşehir Belediyesi


5 adet yuvarlak Japon ekmeği
2-3 adet sosis
1-2 adet kornişon turşu
1 adet soğan
1 kaşık yağ
¼ adet maydanoz
Arzu halinde 1-2 dal dereotu

Ekmekleri tam ortadan enine kesiniz
Ortalarını hafif oyunuz
Sosisleri küçük kare biçiminde doğrayınız.
Bir kaba yağa soğanları küçük doğranmış biçimde koyup, kavurunuz.
Sonra sosisleri ilave edip, kavurunuz.
Ateşten alıp içine küçük doğranmış kornişon, maydanoz ve dereotunu ilave edip karıştırınız.
Bu içi oyulan ekmeklerin içine koyunuz.
Hazırladığınız bu ekmekleri servis yapmanıza 10-15 dakika kala fırına koyup hafif kızartınız.
Fırından alıp sıcak servis yapınız.



Ekmek Böreği

lezzet doktoru
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.12.2014
Mesajlar: 29
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc131205
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2018
1,068 defa indirildi / yazdırıldı




TMO Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri

10 dilim bayat ekmek
4 yumurta
1,5 su bardağı süt
300 gr kıyma
1 büyük soğan
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı rendelenmişkaşar peynir
Tuz
Karabiber

10 dilim bayat ekmek robotta çekilir.
İçine 3 yumurta, 1 bardak süt, az miktarda tuz ve karabiber konularak yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır.
İnce ince doğranan soğan, 1 çay bardağı sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur.
Ardından kıyma ilave edilir.
Kıyma kavrulunca tuz ve karabiber ilave edilir.
Yoğrulmuş ekmeğin yarısı, içi yağlanan bir borcamın dibine bastırılarak yayılır.
Birbirleri üzerine gelecek şekilde kıymalı harç, kaşar peyniri ve diğer ekmek hamuru ilave edilir.
1 yumurta, yarım su bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvı yağ çırpılarak üzerine dökülür ve fırında 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.



Ekmek Böreği

mu mu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.03.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc132915
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2018
904 defa indirildi / yazdırıldı




3-4 dilim ekmek
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
2-3 yaprak pırasa
2 yumurta
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kaşar rendesi veya beyaz peynir dilimi
1 tutam tuz

Ekmekleri derin bir kaba alıp sütle ıslatıyoruz. Daha sonra ince doğranmış pırasayı ve ince rendelenmiş sarımsağı ekmeklerin üzerine alıyoruz. Un yumurta salça ve kaşar rendesini de ekliyoruz 1 tutam tuz serpip kaşıkla karıştırıyoruz. Tavaya yağ koyup kızdırıyoruz daha sonra harcımızı tavaya alıp üzerini kaşıkla iyice bastırıp düzlüyoruz. Her iki tarafını kızartıp servis yapıyoruz.



Bayat Ekmek Böreği

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc163681
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2022
764 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet bayat ekmek
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Arası için:
Peynir
Maydanoz
Tavayı yağlamak için:
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Bir karıştırma kabına yumurtalar kırılır, üzerine 1,5 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağ eklenerek iyice çırpılır.
Ekmek küçük küpler halinde doğranarak karışımın içine atılır.
Ekmekler iyice karıştırılır fazla sıkmadan elle yoğurulur. Bu şekilde sıvı karışım ekmeklere iyice emdirilmiş olur.
Kızartma tavasının içi margarinle iyice yağlanır.
Ekmek karışımının yarısı tavaya konur üzeri düzleştirilir.
Üzerine kıyılmış maydanoz ve peynir karışımı bir sıra halinde yayılır.
Onun da üzerine kalan ekmek karışımı konarak üzeri düzeltilir.
Tavanın altı yakılır, börek pişmeye bırakılır.
Böreğin altı pişince börek bir kapak yardımıyla çevrilir.
Biraz sıvı yağ ilavesiyle diğer yüzü de pişirilir. Sıcak servis edilir.



Bayat Ekmek Böreği

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157679
Gönderme Tarihi: 11.May.2021
357 defa indirildi / yazdırıldı




Bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayın. Bir kabın içerisinde biraz beyaz peynir, maydanoz, 1,5 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 yumurta, 1 kabartma tozu ve tuzu iyicene karıştırın. Bayat ekmekleri bu karışımın içine batırın. Ekmeklerin yarısını yağlı tepsiye koyun. Arasına kaşar peyniri koyun. Üzerine kalan ekmekleri üzerlerine koyun. Fırının ısısını 200 derecede pişirin. Ekmekler kızarmaya başladığında üzerine kaşar peyniri atın. Kaşarlar eriyene kadar pişirin.


Bayat Ekmek Böreği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167989
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2022
262 defa indirildi / yazdırıldı




https://esenler.bel.tr/

8 adet bayat ekmek dilimi
150 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sos İçin:
2 adet çırpılmış yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı galeta unu
1 çorba kaşığı çörek otu

Ekmek dilimlerinin kenarlarını çıkartın. Merdane ile açarak inceltin. Soğanı küp küp doğrayarak tavada sıvıyağ ile soteleyin. İçine kıymayı, baharatları katın. Açtığınız ekmeklerin içine harçtan koyup rulo yapın. Önce süte sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın. Yağladığınız fırın kabının içine dizin. Üzerine çörek otundan serpin. 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Sonra çıkarıp süsleyin ve servis yapın.



Peynirli Bayat Ekmek Böreği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167886
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2022
262 defa indirildi / yazdırıldı




https://esenler.bel.tr/

1 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı çökelek
1 adet domates
3 dal maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Ekmeği iri ufalayın ya da rondodan geçirin. Sütü, yumurtayı, sıvı yağı karıştırma kabında karıştırın. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın, ufaladığınız ekmeğin yarısını içine döşeyin. Küçük küp şeklinde doğranmış domatesi, ince kıyılmış maydanozu, peynirle karıştırın ve ekmeklerin üzerine dökerek yayın. Kalan ekmekleri de tepsiye dökerek yayın. Sütlü sosu ekmeklerin üzerine gezdirip 10 dakika dinlendirin, 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Süsleyip, servis yapın.







Bayat Ekmek Böreği Tarifleri Tepsi Böreği Tarifleri



(14 adet Bayat Ekmek Böreği 257,800 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort