Kısa URL: https://ml.md/lc87838
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013
2,158 defa indirildi / yazdırıldı
Cahide Sultan
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Yarım portakal kabuğu rendesi
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yağ, süt, bayat ekmek, kabartma tozu ve vanilyayı, portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Üzerine unu ilave edip karıştırın. Klasik kek hamuru kıvamında olacak. Yağlanmış tepsiye dökün. Üzerine önceden ısıtılmamış 200 dereceye ayarlanmış fırına tesiyi sürün. Üzeri kızarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürün. Üzeri tam olarak kızarınca kürdan testi yapıp kekinizi fırından alın.
Kısa URL: https://ml.md/lc87146
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2013
2,422 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
5 dilim bayat ekmek
1 küçük kutu labne
1 portakalın suyu
Yumurtayı şekerle çırpın, içine vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu katın. Portakal suyu, labne ve ufalanmış bayat ekmek dilimlerini de ilave edip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derecedeki fırında pişmeye bırakın. 40 dakika kadar pişirip fırından alın. Ilınınca servis tabağına aktarıp soğuk servis yapın.
Fotoğraf "sadenur" tarafından gönderildi. 26.06.2015