|
Bayatlamayan Poğaça |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52837
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2010
3,946 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nihal Kuru
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
Tuz
1 çay kaşığı şeker
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. Sıvı yağ, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 15.12.2021
|
Bayatlamayan Poğaça |
|
dilnur
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc94304
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2013
2,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvıyağ
2 bardak ılık su
1 paket yaş maya
1 kaşık kuru maya
1 kaşık şeker
1 kaşık tuz
1 adet yumurta
Yeterince un
2 kaşık margarin
Bir kaba ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, margarini, yoğurtu, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, isterseniz üzerini susam ile süsleyebilir ve içerisine peynir koyabilirsiniz. poğaçamızın üstü kızarana kadar fırında pişirin bu sure ortalama olarak 30-35 dk arası değişiyor.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.03.2021
|
Bayatlamayan Poğaça |
|
çok şey bilen adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2019
Mesajlar: 46 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151520
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2020
500 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
40 gr yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe soda
5.5 su bardağı un
İçi için
1/4 demet maydanoz
250 gr beyaz peynir
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Haşhaş
Yaş mayayı ılık sütün içerisinde toz şekerle birlikte eritin. Kalan hamur malzemelerini de ekleyerek iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 45 dakika dinlendirin. Beyaz peyniri ezip kıyılmış maydanozla karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynirli karışımdan doldurun ve elinizle yuvarlayarak kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Bayatlamayan Poğaça |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc155390
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2021
384 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tepeleme çay kaşığı tuz
7 su bardağı un (aldığı kadar)
1 adet yumurta
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı ılık sütü geniş bir karıştırma kabına alın. 1 paket kuru maya ve 4 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
Maya tamamen eridikten sonra 1 su bardağı sıvı yağ , 1 adet yumurta ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyin.
Unu azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvamda bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerini streç film ve nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine yumurta sarısı sürün.
Son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
|
Bayatlamayan Poğaça |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156595
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2021
352 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
3/4 su bardağı ılık süt
1/4 su bardağı ılık su
1/2 paket yaş maya (21 gram)
1/2 yemek kaşığı toz şeker
3,5 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
300 gram az yağlı beyaz peynir
1/4 demet maydanoz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı çörek otu
Ilık süt ve suyu geniş bir karıştırma kabına alın. Yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 10 dakika bekletin.
Maya tamamen eridikten sonra zeytinyağı, yumurta, tuz ve yoğurdu katın. Tüm malzemeyi elinizle karıştırın.
Elenmiş un ve tuzu yavaş yavaş ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayacak ve yumuşak bir kıvamda bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerini temiz nemli bir bezle kapatıp 50 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
İç harç için; Rendelenmiş az yağlı beyaz peynirle karıştırın. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Arzu ettiğiniz baharatları ilave edin. Mayaladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde açın. Orta kısımlarına hazırladığınız iç harçtan biraz katıp yuvarlayarak kapatın.
Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısıyla ayçiçek yağını sürün. Tepsi içeresinde mayalanması için 10-15 dakika kadar bekletin.
Önceden ısıtılmış olduğunuz 180 derecede 30 dakika kadar pişirin.
|
Bayatlamayan Poğaça |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157693
Gönderme Tarihi: 13.May.2021
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ılık süt
1 yumurta
1 şişe soda
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
7- 8 bardak un
2 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
İçi için:
Peynir
Maydanoz
Dereotu
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörekotu
Yoğurma kabına ılık su şeker ve mayayı karıştırarak eritelim.
Yoğurt sıvı yağ, yumurta ve tuz ilave ederek hamuru yoğuralım.
Mayalanması için kapalı bir kapta, kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayarak 30-40 dakika kadar dinlendirin.
Hamurumuz mayalandıktan sonra dilediğiniz gibi şekil vererek içine, iç malzemesini de kattıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
Çörekotu veya Susam serptikten sonra 180 derecede ısıttığımız fırında, altı ve üstü kızarana kadar pişirebiliriz.
|
Bayatlamayan Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168991
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2022
284 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Un (yaklaşık 9 su bardağı)
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu (isteğe bağlı)
İlk olarak poğaçalarımızın hamurunuz hazırlıyoruz. Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. Üzerine streç film örterek 5 dakika bekletin.
Sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyerek karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde bir saat dinlendirin.
Süre sonunda hamuru bir kaç kez yoğurarak havasını alın.
Poğaçalarımızı şekillendirelim ve pişmeye hazırlayalım. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek içerisine sıvı yağ eklediğiniz yumurta sarısını üzerine sürün.
Daha kolay şekil verebilmek için tezgahınıza az miktarda un serpebilirsiniz. Dilerseniz üzerine susam, çörek otu ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz.
Bayatlamayan poğaçalarımızı fırına sürüyoruz.
185 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Not: Bu miktardaki malzemelerle ile 20 adet poğaça elde edebilirsiniz.
|
Bayatlamayan Poğaça |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165985
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2022
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
3 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
4-5 su bardağı un
İçi için:
Beyaz peynir
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını alıp karıştırıyoruz. Biraz un, kabartma tozları, tuz, şeker ve sirke ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Kalan unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve iç malzemesini koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve susam serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 09.06.2023
|
Bayatlamayan Poğaça |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173606
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2023
196 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı (eritilmiş)
2 adet yumurta (1 tane sarı üzerine sürülecek)
1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme değil)
1 su bardağı mısır unu
3- 3.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı susam
İçi için:
200 gr beyaz peynir / lor peyniri
Eritilmiş ılınmış tereyağı ve yumurta kaseye alınır.
Yumurtalardan bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılır.
Yoğurt, sirke, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozu eklenir.
Tüm malzemeler karıştırılır.
Mısır unu ve kontrollu un ilavesi ile hamur yoğrulur.
Bezelere ayrılır ve iç malzemesi koyularak kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
180 ° fansiz ayarda alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.
|
|