|
Baykuş Kurabiyeler |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112619
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2015
1,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kakao
20 gr damla çikolata
Alabildiği kadar un
125 gr yumuşamış margarin içine pudra şekerini koyup yoğurun. İçine alabildiği kadar un koyup yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan bir parça ayırarak kakao ile karıştırın.
Beyaz hamurdan yuvarlaklar yapın. Üzerine göz için ufak yuvarlak şekiller ve damla çikolata koyun. Kakaolu hamurdan burun yapın. Kurabiyeleri 180 derecede pişirin.
|
Baykuş Kurabiye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118750
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2016
1,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nilgün Çetin
250 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
½ tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 su bardağı un
Burnu için badem
Gözleri için damla çikolata
Karıştırma kabımıza; yumurta, şeker, kakao, margarin ve vanilyayı alalım. Elimizde eriyene dek yoğuralım ardından nişasta ve kabartma tozunu birlikte ekleyelim. Son olarak unu da azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzu en az 15 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamuru merdane veya oklava yardımıyla açalım. Su bardağı ile yuvarlaklar oluşturduktan sonra kola veya süt kapağı ile 2 küçük yuvarlak daha çıkaralım. Bu küçük yuvarlaklardan da dilerseniz ortalarını pipet ile çıkarabilirsiniz. Su bardağı ile kesilmiş kalıba 2 yuvarlağı yerleştirelim ve içlerine birer damla çikolata ekleyelim. Burnu için ise bademi yerleştirelim ve ayakları için ise burun altına her iki kenara çatalla şekil verelim. Yağlanmış tepsiye dizip pembeleşinceye kadar 180 derece önceden ısınmış fırında pişirelim.
|
Baykuş Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168935
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2022
145 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
150 g oda sıcaklığında tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 2,5 su bardağı un
Üzeri için:
10 - 15 adet badem
Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Baykuşların gagalarını oluştururken kullanmak için bademleri uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağı, yumurta, pudra şekeri, şekerli vanilin ve unu bir kaba alın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Su bardağı ile daireler kesin. Bu dairelerin kenarlarından su bardağı ile birer parça keserek baykuş kafası şekli oluşturun. Hamurdan küçük parçalar koparın, göz şekli yapmak için yuvarlayın ve bademler ile birlikte hamurların üzerine yerleştirin. Çikolata parçaları ile göz bebeklerini yapın. Çatal yardımı ile alt kısımlarına hafif çizgiler oluşturarak baykuş görüntüsü elde edin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğuduktan sonra servis yapın.
|
|