Tavaya parçalara ayrılmış çikolata ve krema konur. Çok kısık ateşte karıştırarak eritilir. Buzdolabına konur. Yaklaşık 1 saat sonra donmaya başlayacaktır. Sonra tam katılaşmadan tatlı kaşığı yardımıyla top şekli verilir ve hindistancevizine bulayarak düzeltilir. Şekerliğe konarak ikram edilir.
250 gram sütlü kuvertür çikolata
200 gram çiğ krema
40 gram tuzsuz tereyağı
İçi ve süslemeleri için:
Kurutulmuş meyve parçaları
Fındık
Antepfıstığı
Badem
Çikolatayı benmari usulü eritin ve tel çırpıcı ile pürüzsüz bir akışkanlığa sahip olana kadar çırpın. Çikolatanın içine kremanın tamamını ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın. Ocaktan aldığınız karışıma oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve yoğun bir kıvam yakalayana kadar çırpın.
Karışımdan bir miktar krema sıkma torbasına alın, alüminyum trüf kaplarına azar azar paylaştırın. Çikolata döktüğünüz kaplara birer tane fındık, fıstık yada badem koyun ve üstlerine kabı dolduracak kadar çikolata ekleyin. Çikolata akışkanlığını kaybedip sertleşmeden üzerini süsleyin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
İsteğe göre şekerlikte ya da kutularda servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc164914
Gönderme Tarihi: 18.May.2022
191 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram bitter çikolata; 20 gram kayısı ve üzüm, 20 gram fındık, ceviz, badem ve susam kullanarak meyve ve kuruyemiş zengini çikolata yapabiliriz. Bunun için çikolatayı kısık ateşte yavaşça eritiyoruz.
Ardından pişirme kâğıdının üzerine döküp üzerine kullanmak istediğimiz malzemeleri keserek ekliyoruz.
Buzdolabında bu çikolatanın 20 dakika kadar donmasını bekliyoruz. Donmuş çikolatayı elimizle ya da kaşık yardımıyla kırıp, servis edebiliriz.