Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bonfile Tarifleri > Bayram Kavurması (5 adet - 196,302 defa bakıldı)

Bayram Kavurması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kurban Kavurması

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173540
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2023
163 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo dana eti (but etinden)
1 adet orta boy soğan
Yarım limon
Su (4-5 su bardağı kadar)

Kuşbaşı doğradığınız etleri tencereye alın. Üzerine 1 küçük boy soğan ve kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardığınız limonu ilave edin. Etlerin üzerini 2 parmak geçinceye kadar su ekleyin. Tencereyi ocağa alın ve su kaynayıncaya kadar harlı ateşte, su kaynadıktan sonra etler suyunu çekmeye başlayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken etler fazla yağ bırakmadıysa 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve tuz ilave edin ve ardından harlı ateşte etleri kavurmaya başlayın. Üzeri kahverengi bir görünüm alıncaya ve tamamen suyunu çekinceye kadar kavurup ocağı kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.



Bayram Kavurma

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173245
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2023
120 defa indirildi / yazdırıldı




İstenilen miktarda kuşbaşı et
Böbrek yağı (isteğe göre başka bir yağ kullanabilirsiniz)
Tuz

Kavurmanın yapılışında ilk olarak orta büyüklükteki bir tencerenin içerisine kavurmalık etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ara ara karıştırarak etleri kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağı kapalı olmalı.
Tenceredeki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında pişmeye yakın böbrek yağını eritin(dileyenler başka yağda kullanabilir) ve üzerine dökün.
Ardından bir miktar tuzunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve hafif kızarana kadar pişirin. Kavurmanız hazır.

Not: Kavurmaya kesinlikle su katmayın. Etler kendi suyu ile pişsin. Et kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir. Pişmeye yakın böbrek yağı kavurma için lezzetli olur.


Bayram Kavurma

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61552
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2011
2,796 defa indirildi / yazdırıldı




800 gr koyun budu yada kolu (yağları temizlenip kemikleri çıkarılarak kuşbaşı doğranmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 büyük baş soğan (kabuğu soyulup bütün bırakılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik

Orta boy bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanı bütün olarak ekleyip, 1-2 dakika sote ettikten sonra kuşbaşı etleri katınız. Tencerenin ağzını kapatıp etleri 8-10 dakika, etler sularını bırakana kadar, arasıra karıştırarak kavurunuz.
Ateşin altını kısıp, ara sıra karıştırmaya devam ederek 1 saat pişiriniz. Tencereden soğanı çıkarıp atınız. Tuz, biber ve kekiği ekleyerek 15-20 dakika daha kavurup, tencereyi ateşten alınız. Etleri bir servis tabağına aktarıp servis ediniz.


Bayram Kavurması

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7769
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2006
2,857 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram koyun eti
2 kaşık tereyağı
100 gr. kuyruk yağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Tarçın
1 kuru soğan
Tuz

Tencereye küçük küçük doğranmış kuyruk yağlarını koyup eritelim. Eriyen yağın içine doğranmış kuşbaşı etlerini katalım ve karıştıralım. Rendelenmiş soğanları koyup ağzını kapatalım. Et suyunu bırakıp kaynamaya başladığı zaman ateşi kısalım. Ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak etleri pişirelim. Suyunu çekince baharatları koyalım. 1-2 defa karıştırıp, servise sunalım.


Bayram Kavurması

DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc4932
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006
3,304 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kuzu but (orta yağlı)
100 gr kuyruk yağı

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını salana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin. Tencereyi kapalı bir şekilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.


Fotoğraf "tarifsiz tarifler" tarafından gönderildi. 25.08.2018






Bayram Kavurması Tarifleri Bonfile Tarifleri



(5 adet Bayram Kavurması 196,302 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort