Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Bayram Tatlısı (5 adet - 245,484 defa bakıldı)

Bayram Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bayram Tatlısı

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc109886
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
1,871 defa indirildi / yazdırıldı




Fevziye Sürmeli

6 yumurta
2 çorba kaşığı toz seker
3 yemek kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
50 gr file badem
100 gr çekilmiş badem
Şurubun malzemesi:
1 kg toz şeker
3 bardak su

Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin. Kısık ateşte çırparak kabartın. Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve eritilmiş 1,5 kaşık margarini ekleyin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar beyazı gibi haline getirin. Karışıma ekleyin. Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin. Üzerine file bademi serpiştirin. 20 dakika ile yarim saat arasında pişirin. Üzerine soğuk şurup döküp. Servis edin.
Şurubu: Şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Köpüğünü alın, limon suyunu ekleyin. Kaynatıp ateşten alın. Soğutun.



Bayram Tatlısı

Romeo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2008
Mesajlar: 66
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc100288
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2014
2,561 defa indirildi / yazdırıldı




30 adet baklava yufkası
200 gram kadayıf
200 gram ceviz
100 gram tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Kaymak ya da dondurma

Baklava yufkasından 5 adet akıp kenarına bir avuç kadar kadayıf ve ceviz yerleştirin. Tepsiye düz olarak dizin. Tüm malzemeyi tepsi doluncaya kadar hazırlayıp güzelce tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağını gezdirip 200 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin. Bu arada şerbetini hazırlamak için gerekli malzemeleri kaynatın. Fırından çıkan bu kolay baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün. Sıcak fırında 5 dakika daha tutun ve bayramda misafirlerinize kaymakla ya da dondurmayla ikram edin.



Bayram Tatlısı

paraf
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2012
Mesajlar: 65
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc99897
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2014
2,333 defa indirildi / yazdırıldı




2 ADET yumurta
YARIM ÇAY BARDAĞI sıvı yağ
1 TATLI KAŞIĞI kabartma tozu
1 TUTAM tuz
1 TATLI KAŞIĞI limon suyu
ALDIĞI KADAR un
7 SU BARDAĞI şeker
6 SU BARDAĞI su
YARIM limon

Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz. Herpsini birer birer yuvarlıyoruz. Tezgaha nişasta serpiyoruz.
Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz. Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz. Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz. Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz. Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz. Üzerine 1 paket margarini eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz. 170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz. Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz. Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken döküyoruz.



Bayram Tatlısı

kavalye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2012
Mesajlar: 23
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc82448
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2012
2,489 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket baklava yufkası
250 gram tereyağı
1,5 su bardağı kıyılmış fıstık
1 su bardağı şeker
150 gram kaymak
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Tatlı yapacağınız yuvarlak bir tepsiye aralarına nişasta serilmiş baklava yufkalarından 25'ini yerleştirin. Harmanlanmış fıstık, kaymak, 1 su bardağı şekerle bolca yufkanın her tarafını kaplayın. Üzerine tekrar aralarına nişasta serpilmiş yufkaları döşeyin. Baklava dilimi şeklinde kesip üzerine kızdırdığınız tereyağını dökün. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için gereken malzemeyi bir tencerede kaynatıp tatlı fırından çıkınca ılık olarak dökün. Şerbetini çekmesini bekleyin ve soğuk olarak servis yapın.


Bayram Tatlısı

Bayram
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107
Şehir: Almanya
Kısa URL: https://ml.md/lc580
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2005
3,585 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Şerbeti İçin;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Yumurtayla şekr iyice çırpıldıktan sonra diğer malzemeler de ilave edilerek karıştırılır. Orta boy fırın tepsisine dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Şerbet kaynatılarak , kek soğuyunca üzerine dökülür. Şerbetini çekince dilimlenerek servis yapılır.






Bayram Tatlısı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(5 adet Bayram Tatlısı 245,484 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort