Nohutları akşamdan ıslayın.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Tereyağında soğanları kavurun.
Kavrulan soğanlara salça ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Kemikli eti akşamdan ıslatılmış nohut ve suyu ilave ederek 1,5 saat kısık ateşte pişirip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc118018
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2016
8,971 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Ticaret Odası
10-12 baş soğan
1 çay bardağı nohut
1-1,5 kilo kemikli parça koyun eti
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 kaşık salça
Cırgalan kırmızı toz biber
Tuz
Akşamdan soğanlar ince inçe doğranarak sabaha kadar suda bırakılır ve acısının çıkması sağlanır. Bir çay bardağı nohut yine akşamdan ıslatılır. Nohutların kabukları çıkartılır. Koyun eti biraz kendi suyunu çekene kadar kısık ateşte sote edilir ve yağ eklenir. Suyu süzülen soğan ve kabuksuz nohut birlikte etlerin üstüne eklenerek tuz, kırmızı toz biber ve salça ilave edilip, koyun etiyle birlikte pişirilir.
Not: Yahni yemeği, Kayseri'de her dini bayramın birinci günü sabahında tüm ailenin bulunduğu sofrada pirinç pilavı ile birlikte bayram yemeği olarak (kahvaltı yerine) yenir.