Kısa URL: https://ml.md/lc148781
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2020
432 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
3 su bardağı un
10 gr yaş maya
200 ml su
1 çay kaşığı tuz
Un ve tuzu karıştırın ve ortasına mayayı koyun.
Suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamuru en az yarım saat dinlendirin.
Hamurdan bezeler yapın.
Bezeleri oklava ile 1 cm kalınlığında açın.
Sac üzerinde pişirip, servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc117177
Gönderme Tarihi: 28.May.2016
1,268 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Ticaret Odası
1 paket maya
1 kg un
Tuz
Su
Büyük bir kapta un, maya, tuz ve su karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamur mayalandıktan sonra yuvarlak bezelere ayrılır ve merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında ve simit ebadında açılır. Elektrikli sacda veya ocakta tavada ağır ateşte pişirilir.
1 Paket margarin
1 Paket yaşmaya
1 Tatlı Kaşığı tuz
2 Çay Kaşığı şeker
1 Çorba Kaşığı süt
1 Baş sarımsak
Yaşmaya
Süt, tuz, un, şeker yoğrulur yumuşak mayalı hamur mayalandırılır. Portakal büyüklüğünde bezeler alınır 1 cm kalınlığında açılır saçta hafif ısıda çevirerek iyice kabarana kadar pişirilir sarımsak dözülür. Üzerine margarin ve sarımsak sürülür, ılık olarak çay yanında servis edilir.