|
Beef Wellington (Yeni Zellanda) |
|
nene hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.04.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124418
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2017
1,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
850 gr. Dana fileto
Zeytinyağı
Tuz, yeni çekilmiş
Yeni çekilmiş Karabiber
60 gr. Tereyağı
2 ad. arpacık Soğanı
2 diş Sarımsak
300 gr. Champignons(Mantar)
80 gr. Tavuk ciğer, ezmesi
70 gr. Galeta unu
2 yemek kaşığı taze Kekik
300 gr. Milföy Hamuru
1 Yumurta sarısı
Arpacık soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Mantarları temizleyin, dilimlere bölün. Kekiği ince kıyın.
Dana filetoyu rulo yapın ve bir sicimle bağlayın, her tarafı aynı kalınlıkta olsun.
Üstüne zeytinyağı sürün, karabiber ekin ve sıcak tavada her tarafını iyice kızartın.
Buzdolabında soğumaya bırakın, daha sonra bağını açın.
Tereyağını tavada eritin, arpacık soğanları, sarımsağı ve mantarları ilave edin ve suyunu çekinceye kadar çevirin.
Ciğer ezmesini karıştırın ve soğumaya bırakın.
Galeta unu ve kekiği mantar karışımına ekleyin ve bir mikserle karıştırın.
Milföy hamurunu dana filetoyu tamamen kaplayacak ve biraz da açık yerleri kapatacak ölçüde açın. Milföy hamurun üstüne mantar karışımını sürün.
Dana filetoyu milföy hamurun içine yatırın, yanlarını yukarı doğru kapatın ve kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Hamurun kapatılan kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
Dana filetoya yumurta sarısı sürün ve fırın ön ısıtması tamamlayıncaya kadar buzdolabında soğumaya bırakın.
Kesmeden önce ve servis yapmadan 10 dakika önce dinlenmeye bırakın. Daha sonra besin termometresini çıkartın, dilimlere bölün ve servis yapın.
Fotoğraf "bıdık bey" tarafından gönderildi. 04.09.2020
|
Beef Wellington (Avustralya) |
|
hayat usta
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.05.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc125277
Gönderme Tarihi: 13.May.2017
1,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet Bonfile
60 gram Margarin
70 gram Tane Hardal
4 dal Taze Kekik
500 gram Mantar
3 diş Sarımsak
1 kg Milföy hamuru
1 Adet Yumurta
50 gram Margarin
150 gram Demi glace Sos
200 Gram Dana ciğeri
10 gram Çörekotu
Tuz
Karabiber
Bonfileyi tuz ve karabiberle ovaladıktan sonra, margarin ile tavada mühürleyin.
Küp küp doğramış olduğumuz sarımsak, soğan ve mantarı margarin ile soteleyin ve kekik ekleyin.
Bonfilemizi hardal ile fırçalayın. Üzerini mantar ve dana ciğeri ile kaplayın.
Milföy hamuruna sarın.
Hamurun üzerini eritilmiş margarin ile fırçalayın ve çörekotu serpin.
180 derecelik fırında pişirin.
|
Beef Wellington |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145494
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2019
1,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bonfileyi mühürlemek için:
800 gram bütün bonfile
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Yarım tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
1 tatlı kaşığı hardal
İç harcı için:
3/4 su bardağı ceviz içi
300 gram kültür mantarı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
8 dilim füme et
6 adet milföy hamuru
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerinde sinir ve yağ kalmamasına özen gösterdiğiniz bonfileyi biraz tuz ve biraz karabiberle iyice ovun.
En geniş tavanızı ocağa koyup ısıtın.
3 yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyerek mühürleme işlemine başlayın. Mühürlemenin püf noktası yüksek ateşte etin kenarlarını ve üstünü pişirmek ve içinin sulu ve yumuşak olmasını sağlamaktır.
Her tarafını 3 dakika çevirdikten sonra kenara alın.
Etten akacak olan suyu daha sona mantarları pişirmek için ayırmayı unutmayın.
Üzerine 1 tatlı kaşığı hardal sürün ve kıtırtı versin diye çekiliş ceviz serpin.
Ete lezzet vermesi için 300 gram mantarı yıkadıktan ve kabuklarını soyduktan sonra bir mutfak robotu içine atın ve 20 saniye kadar çekin.
Çekilmiş mantarlarınızı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirmeye başlayın.
Yaklaşık 5 dakika kadar mantarları ezmeden kavurduktan sonra bonfileyi tuz ve karabiber de ekleyerek harlı ateşte pişirdikten sonra kenara alın.
Tezgahınıza geniş bir streç film serin.
Dondurucudan çıkan milföyler çözülünce bir merdane yardımıyla üstlerinden geçin ve açılmış hamur gibi görünmesini sağlayın.
Milföyleri streç filmin üstüne yerleştirin ve arasında boşluk kalmayacak şekilde füme etleri serin.
Milföyler ve fümeler bonfilenizin üstünü tamamen kaplayacak büyüklükte olmalıdır.
Üstüne cevizli ve mantarlı karışımı sürün ve tam ortaya gelecek şekilde bonfilenizi yerleştirin.
Kalan milföyü üstüne koyun ve hiçbir yerinde boşluk olmayacak şekilde bonfileyi kaplayın.
Küçük bir kapta üzeri için zeytinyağı ve yumurta sarısını çırptıktan sonra milföyün her yerine sürün.
Hazırladığınız Beef Wellingtonı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında orta karar pişmiş olması için 30 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız Beef Wellingtonı biraz beklettikten sonra dilimlere ayırıp servis edebilirsiniz.
Dilerseniz üzerine taze dereotu serpiştirip servis edebilirsiniz.
|
Beef Wellington (Yeni Zellanda) |
|
ülke
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2020
Mesajlar: 22 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc150707
Gönderme Tarihi: 22.May.2020
519 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sozcu.com.tr
750 gram bütün bonfile
Tuz-karabiber
Zeytinyağı
Hardal
Füme et
Yarım kg mantar
1 orta boy soğan
1 su bardağı ceviz
1 orta boy soğan
Milföy hamuru
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Bütün etimizi tuz-karabiber ve zeytinyağı ile marine edip 1 saat dinlendirelim. Sonra döküm tavada etin her yerini 2şer dakika mühürlüyoruz.
Ayrı bir tavada olabilecek en küçük boyutlarda doğranmış soğan, mantar ve cevizi zeytinyağında güzelce kavuralım.
Boş ve rahat bir tezgaha bonfileyi saracak kadar streç filmi yayalım. Eti en başına koyup kalan kısmına taneli hardalımız ekmek üzerine sürer gibi bıçak sırtı sürelim. Sonra füme etleri güzelce iç içe dizelim. En son tüm harcın üzerine soğan-mantar-ceviz harcımızı yayıp bomfilemizi streç film yardımı ile tüm bu malzemelere saralım.
Streç filmi etten kurtardıktan sonra milföy hamuru tüm eti kaplayacak şekilde saralım. Üzerine yoğurt ve yumurta sarı ile hızlıca hazırladığımız sosu fırça ile sürelim. 200 derecede 35 dakika orta pişmiş bir et sunar ama etin bir kısmını kontrol ederek ilerleyebilirsiniz.
|
Beef Wellington |
|
peri masalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2020
Mesajlar: 31
|
Kısa URL: https://ml.md/lc154793
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2020
550 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
İstiridye mantarı
Şitake mantarı
Kestane mantarı
Porçini mantarı
Taze kekik
Biberiye
Tereyağ
Kol bonfile
Dijon Hardal (tanesiz)
Dana jambon
Milföy hamuru
Maldon
Worchestire sos
Sarımsak
Ispanak
Et suyu
Yumurta
Mantarların hepsini blendrrdan çekiniz. Sarımsak biberiye ve taze kekik ile iyice kuru olana kadar soteleyiniz. Son olarak tuz karabiber ekleyiniz.
Ispanakları 1 dakika kaynar suda haslayınız ardından buzlu suda soğutunuz. Fazla suları havlu kapıt ile alınız.
Bonfileyi yüksek ısılı döküm tavada çift olacak şekilde mühürleyiniz. Daha sonra tavaya tereyağ ekleyerek Sarımsak, biberiye ve taze kekik ile mantolama yapınız. Etin dışını fırça yardımı ile dijon hardalını ete sürünüz.
Milföy hamurlarını bonfilenizden büyük olacak şekilde açınız. Açmış olduğunuz milföy hamurunun üstüne 1 kat dilimli pastırma sonra 1 katta dilimli jambonları diziniz. Yapmış olduğumuz mantar duxelle i seriniz ve üzerine blench yaptığımız ıspanakları seriniz. Tam ortasına denk gelecek şekilde dinlendirdiğimiz etimizi yerleştiriniz. Daha sonra streç yardımı ile etinizi sarınız. Üzerlerine kalan milföy hamurlarından örgü yapınız ve beefwallingtonunuzun üzerini zevkinize göre süsleyiniz. Bir mutfak fırçası yardımıyla yumurta sarılarını beefwallingtonunuzun üzerine sürünüz. Üstüne maldon tuz ekleyerek 180 derecelik fırınınızda 35 dakika kadar pişiriniz. Pişirme işleminiz bittikten sonra 12 dakika kadar yemeğinizi dinlendiriniz.
|
|