Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kapama Tarifleri > Beğendili Kuzu Pirzola (5 adet - 184,958 defa bakıldı)

Beğendili Kuzu Pirzola


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Beğendili Kuzu Pirzola

DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc4933
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006
2,437 defa indirildi / yazdırıldı




4 Kalem Kuzu Pirzola
1 Patlıcan
1/2 Çay Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
¼ Domates
1 Sivri Biber
1 Dal Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı

Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın..Patlıcanı közleyip kabuklarını temizleyin ve iyice ezerek soğumaya bırakın.
Tereyağını kızdırıp unu kavurun.Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın. Kaşar rendesini ve sütü ilave edip karışımı bir taşım kaynatın.
Servis tabağına beğendiyi yayıp üzerine pirzolaları dizin. Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.


Beğendili Kuzu Pirzolası

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62313
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2011
2,445 defa indirildi / yazdırıldı




8 kuzu pirzolası
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı rafine yağ
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
3 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılarak kuşbaşı doğranmış)
1 sivri yeşil biber (doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyle karabiber
1 çay kaşığı kekik
1+1/2 su bardağı su
Beğendisi :
4 büyük boy patlıcan (çekirdeksiz)
75 gr (1/2 su bardağı + 3 çorba kaşığı) un
200 gr (1 su bardağı) süt (kaynar halde)
1 çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı kaşar yada gravyer peyniri rendesi
Patlıcanların konacağı su:
1/2 limonun suyu
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

Beğendiyi hazırlamak için, patlıcanları ateşin üstünde çevirerek, kabukları hemen hemen yanana kadar pişiriniz. Bir kabın içine 2 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 12 limonun suyunu koyunuz. Keskin bir bıçakla patlıcanların kabuklarını alınız. Etli bölümlerini tuzlu ve limonlu suya koyup, bir kenarda bekletiniz. Bir tencerede, 5 çorba kaşığı tereyağı, orta afeşte eritiniz. Unu ekilip, yumurta teli ile sürekli karıştırarak kavurunuz. Tencereyi ateşten alıp, bir kenara koyunuz. Hazırladığınız bu meyane hafifçe ılınınca, 1 çay kaşığı tuz ye patlıcanları ekleyip telle iyice karıştırınız. Tencereyi yeniden ateşe oturtup, 1 su bardağı kaynar sütü karıştıra karıştıra ekleyiniz. Rendelenmiş peyniri de koyup bir iki kez daha karıştırdıktan sonra, tencereyi ocaktan alınız. Tencereyi içi sıcak su dolu daha büyük bir tencerenin içine oturtup, kuzu pirzolaları hazır olana kadar bir kenarda bekletiniz.
Pirzolaları pişirmek için, büyük bir sahanda, orta ateşte, 2 çorba kaşığı tereyağı eritiniz. Yağ kızınca, soğanları ekleyip, 2 dakika karıştırarak kavurunuz. Sivri biberleri ekleyip, 1 dakika daha kavurduktan sonra domates, tuz, karabiber ve kekiği katıp, karıştırarak 2 dakika daha pişiriniz. Suyu ekleyip kaynatınız.
Bu arada bir tavada, orta ateşte, kalan 1 çorba kaşığı tereyağı ile 1 çorba kaşığı rafine yağı eritiniz. Yağ kızınca pirzolaları koyup, her iki yanlarını 3'er dakika sote ederek, tavayı ateşten alınız.
Pirzolaları sosun pişmekte olduğu sahana ekleyip, sahanın ağzını kapatarak 20-25 dakika, pirzolalar yumuşayıp bıçağın sivri ucu rahatça batana kadar pişiriniz. Sahanı ateşten alıp, pirzolaları ve tenceredeki beğendiyi ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek servis ediniz.


Beğendili Pirzola

tokmak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
Kısa URL: https://ml.md/lc66105
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2011
2,137 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kg. pirzola
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet domates
5 adet biber
2 su bardağı sıcak su
Kekik, tuz, karabiber
Beğendi için:
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz

Patlıcanları közleyip, içlerini çıkarın. Unu margarinde eritin. Süt ve tuzu ilave edin. Ocaktan alıp, kaşar peynirini ekleyerek patlıcanla karıştırın. Pirzolaları tuz ve karabiberle tatlandırıp tavada kızartın. Ayrı bir tavada halka biçiminde doğranmış soğanları kavurun. Domates ve biberi ilave edin. Domatesler, suyunu çekene kadar iyice pişirin. Sıcak su, tuz ve karabiber serpin. 3-4 dakika daha pişirip, etleri de ilave edin. En son kekiği koyun, ağır ateşte 30 dakika kadar pişirin. Beğendiyi servis tabağına alın, üzerine etleri koyun, domatesli sosu da tabağın kenarına koyarak servis yapın.


Beğendili Kuzu Pirzola

doz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2013
Mesajlar: 22
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc93797
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2013
1,680 defa indirildi / yazdırıldı




4 kalem kuzu pirzola
3 adet patlıcan
1 çay bardağı süt
1 kaşık un
100 gr. parmesan peyniri
1 adet domates
1 adet sivri biber
2 kaşık margarin
2-3 dal maydonoz
1 çay kaşığı tuz

Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın. Patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyin ve iyice ezerek soğumaya bırakın. Margarini kızdırıp unu kavurun. Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın. Parmesan rendesini ve sütü ilave edip karışımı bir taşım kaynatın. Servis tabağına beğendiyi yayıp üzerine pirzolaları dizin. Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.


Beğendili Kuzu Pirzola

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc153575
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2020
588 defa indirildi / yazdırıldı




6 kalem kuzu pirzola
2 adet patlıcan
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Marine için:
1 adet soğan
1 çay bardağı süt
1'er tatlı kaşığı sirke ve zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Marine için soğanı rendeleyip geniş bir kaba alın. Üzerine süt, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin. Kuzu pirzolaları marineye koyup, buzdolabında en az 1 saat bekletin. Diğer taraftan patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup, kararmalarını önlemek için limonlu suda 5 dakika bekletin. Sudan alıp, ince kıyın ve kenara alın. Tereyağını bir tavada eritin. Üzerine un ekleyin ve rengi dönene dek kavurun. Sürekli karıştırarak sütü ekleyin. Karışım muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Közlenmiş patlıcan, rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber ve tuzu ilave edip hızlıca karıştırın. Hazırladığınız beğendiyi servis tabağına aktarın. Pirzolaları ızgarada ya da yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Beğendinin üzerine yerleştirip servis yapın.







Beğendili Kuzu Pirzola Tarifleri Kapama Tarifleri



(5 adet Beğendili Kuzu Pirzola 184,958 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort