|
|
Beğendili Kuzu Pirzola |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc4933
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006
2,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Kalem Kuzu Pirzola
1 Patlıcan
1/2 Çay Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
¼ Domates
1 Sivri Biber
1 Dal Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın..Patlıcanı közleyip kabuklarını temizleyin ve iyice ezerek soğumaya bırakın.
Tereyağını kızdırıp unu kavurun.Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın. Kaşar rendesini ve sütü ilave edip karışımı bir taşım kaynatın.
Servis tabağına beğendiyi yayıp üzerine pirzolaları dizin. Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.
|
Beğendili Kuzu Pirzolası |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62313
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2011
2,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 kuzu pirzolası
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı rafine yağ
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
3 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılarak kuşbaşı doğranmış)
1 sivri yeşil biber (doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyle karabiber
1 çay kaşığı kekik
1+1/2 su bardağı su
Beğendisi :
4 büyük boy patlıcan (çekirdeksiz)
75 gr (1/2 su bardağı + 3 çorba kaşığı) un
200 gr (1 su bardağı) süt (kaynar halde)
1 çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı kaşar yada gravyer peyniri rendesi
Patlıcanların konacağı su:
1/2 limonun suyu
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Beğendiyi hazırlamak için, patlıcanları ateşin üstünde çevirerek, kabukları hemen hemen yanana kadar pişiriniz. Bir kabın içine 2 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 12 limonun suyunu koyunuz. Keskin bir bıçakla patlıcanların kabuklarını alınız. Etli bölümlerini tuzlu ve limonlu suya koyup, bir kenarda bekletiniz. Bir tencerede, 5 çorba kaşığı tereyağı, orta afeşte eritiniz. Unu ekilip, yumurta teli ile sürekli karıştırarak kavurunuz. Tencereyi ateşten alıp, bir kenara koyunuz. Hazırladığınız bu meyane hafifçe ılınınca, 1 çay kaşığı tuz ye patlıcanları ekleyip telle iyice karıştırınız. Tencereyi yeniden ateşe oturtup, 1 su bardağı kaynar sütü karıştıra karıştıra ekleyiniz. Rendelenmiş peyniri de koyup bir iki kez daha karıştırdıktan sonra, tencereyi ocaktan alınız. Tencereyi içi sıcak su dolu daha büyük bir tencerenin içine oturtup, kuzu pirzolaları hazır olana kadar bir kenarda bekletiniz.
Pirzolaları pişirmek için, büyük bir sahanda, orta ateşte, 2 çorba kaşığı tereyağı eritiniz. Yağ kızınca, soğanları ekleyip, 2 dakika karıştırarak kavurunuz. Sivri biberleri ekleyip, 1 dakika daha kavurduktan sonra domates, tuz, karabiber ve kekiği katıp, karıştırarak 2 dakika daha pişiriniz. Suyu ekleyip kaynatınız.
Bu arada bir tavada, orta ateşte, kalan 1 çorba kaşığı tereyağı ile 1 çorba kaşığı rafine yağı eritiniz. Yağ kızınca pirzolaları koyup, her iki yanlarını 3'er dakika sote ederek, tavayı ateşten alınız.
Pirzolaları sosun pişmekte olduğu sahana ekleyip, sahanın ağzını kapatarak 20-25 dakika, pirzolalar yumuşayıp bıçağın sivri ucu rahatça batana kadar pişiriniz. Sahanı ateşten alıp, pirzolaları ve tenceredeki beğendiyi ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek servis ediniz.
|
Beğendili Pirzola |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66105
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2011
2,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kg. pirzola
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet domates
5 adet biber
2 su bardağı sıcak su
Kekik, tuz, karabiber
Beğendi için:
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz
Patlıcanları közleyip, içlerini çıkarın. Unu margarinde eritin. Süt ve tuzu ilave edin. Ocaktan alıp, kaşar peynirini ekleyerek patlıcanla karıştırın. Pirzolaları tuz ve karabiberle tatlandırıp tavada kızartın. Ayrı bir tavada halka biçiminde doğranmış soğanları kavurun. Domates ve biberi ilave edin. Domatesler, suyunu çekene kadar iyice pişirin. Sıcak su, tuz ve karabiber serpin. 3-4 dakika daha pişirip, etleri de ilave edin. En son kekiği koyun, ağır ateşte 30 dakika kadar pişirin. Beğendiyi servis tabağına alın, üzerine etleri koyun, domatesli sosu da tabağın kenarına koyarak servis yapın.
|
Beğendili Kuzu Pirzola |
|
doz
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc93797
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2013
1,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kalem kuzu pirzola
3 adet patlıcan
1 çay bardağı süt
1 kaşık un
100 gr. parmesan peyniri
1 adet domates
1 adet sivri biber
2 kaşık margarin
2-3 dal maydonoz
1 çay kaşığı tuz
Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın. Patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyin ve iyice ezerek soğumaya bırakın. Margarini kızdırıp unu kavurun. Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın. Parmesan rendesini ve sütü ilave edip karışımı bir taşım kaynatın. Servis tabağına beğendiyi yayıp üzerine pirzolaları dizin. Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.
|
Beğendili Kuzu Pirzola |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153575
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2020
588 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kalem kuzu pirzola
2 adet patlıcan
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Marine için:
1 adet soğan
1 çay bardağı süt
1'er tatlı kaşığı sirke ve zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Marine için soğanı rendeleyip geniş bir kaba alın. Üzerine süt, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin. Kuzu pirzolaları marineye koyup, buzdolabında en az 1 saat bekletin. Diğer taraftan patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup, kararmalarını önlemek için limonlu suda 5 dakika bekletin. Sudan alıp, ince kıyın ve kenara alın. Tereyağını bir tavada eritin. Üzerine un ekleyin ve rengi dönene dek kavurun. Sürekli karıştırarak sütü ekleyin. Karışım muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Közlenmiş patlıcan, rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber ve tuzu ilave edip hızlıca karıştırın. Hazırladığınız beğendiyi servis tabağına aktarın. Pirzolaları ızgarada ya da yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Beğendinin üzerine yerleştirip servis yapın.
|
|
Beğendili Kuzu Pirzola Tarifleri Kapama Tarifleri
|
|