|
|
Beğendili Piliç |
|
Döner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana |
Kısa URL: https://ml.md/lc5109
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006
2,768 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 adet piliç göğsü
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 su bardağı mantar
2 adet biber
2 adet domates
1 çay bardağı domates suyu
Beyaz biber, tuz
Beğendi için:
1 kg patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin. Patlıcanı da ilave edip tahta bir kaşıkla 15 dakika karıştırın. Macun kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Tuz ve karabiberi katın. Diğer yandan piliç göğsünü incecik doğrayın, 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Ocaktan alın. Ayrı bir tavada kalan 1 çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğranmış sarımsak ve soğanı kavurun. Mantar ve biberi de küçük doğrayıp soğanlara ilave edin. Birkaç dakika çevirin. Bu arada kavrulmuş piliç göğsünü, küp doğranmış domatesi ve domates suyunu ilave edin. 5-10 dakika pişirin. Tuz ve beyaz biberi katın. Beğendiyle servis yapın.
|
BEGENDİLİ PİLİÇ |
|
Şule
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2006
Mesajlar: 60 Şehir: öveçler/ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9610
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2006
2,633 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi: (6 kişilik)
1 büyük piliç (yaklaşık 1200 gram)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük soğan
3 büyük domates
1 defne yaprağı
3 küçük sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber
2 bardak et suyu
Beğendisi için:
1 1/2 kg. patlıcan
1 limonun suyu
2 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 bardak sıcak süt
1/2 bardak kaşarpeyniri rendesi
Hazırlanışı:
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak pilici ütüleyip yıkadıktan sonra 6 eşit parçaya ayırın. Soğanı piyaz doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Sivri biberlerin sap ve çekirdeklerini temizledikten sonra halka biçimi doğrayın. Büyükçe bir tavaya tereyağı koyup orta ateşte eritin. Yağ erir erimez piliç parçalarını alt-üst ederek 3'er dakika pişirin. Piliç parçalarını tavadan alın. Aynı tavada soğanı ve biberi 2 dakika sık sık karıştırarak öldürün. Domates, defne yaprağı, tuz, karabiber ve et suyunu katıp bir taşım kaynatın. Borcam'a kızarmış piliç parçalarını yerleştirin. Üzerine domatesli sosu dökün. Kabın kapağını örtün. Fırına sürüp yarım saat pişirin. Piliçler pişerken beğendiyi hazırlayın. Bunun için patlıcanları tercihan kömür ateşinde -bu mümkün değilse fırında- altüst ederek yumuşayıp yer yer su sızdırıncaya kadar pişirin. Közlenmiş bu patlıcanları sapından keserek içine bir limonun suyu ve 2 tatlı kaşığı tuz katılmış su dolu bir kaba aktarın. Patlıcanlar soğumaya yüz tutunca, keskin bir bıçakla dış kabuklarını sıyırarak alıp, atın. Orta boy bir tencereye aktaracağınız patlıcanları tahta bir kaşıkla iyice ezin. Bir başka orta boy tencerede tereyağını orta ateşte eritin. Yağ erir erimez unu ilave edip yumurta teliyle sık sık karıştırarak unu yağa yedirin. Un sararmaya başlayınca yumurta teliyle karıştırmaya devam ederek azar azar sıcak sütü yedirin. Sütün tamamını yedirip bir dakika kadar pişirdik-,t ten sonra, karışım koyulaşmaya başlayınca kaşarpeyniri rendesini katın."" Birkaç kere karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Borcam ı fırından alıp piliç parçalarını sıcak bir servis tabağına aktarın. Yanında beğendiyle birlikte servis edin.
|
PİLİÇLİ BEĞENDİ |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13591
Gönderme Tarihi: 06.May.2007
2,611 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için) :
4 iri ve kalın patlıcan,
1 piliç,
4/5 kahve fincanı un,
1+3/4 bardak süt.
1+3/4 kahve fincanı rendelenmiş kaşer peyniri,
4+1/2 çorba kaşığı tereyağı,
1 bas soğan,
1 havuç,
1 maydanoz kökü.
yeteri kadar tuz
5 bardak su.
Yapımı : Patlıcanlar, hazırlanır ve patlıcan beğendi durumuna getirilir.
Yarkalaşmaya başlamış iri ve semiz bir piliç alınır, tüyleri yolunur, içi temizlenir, tütsülenir ve iyice yıkandıktan sonra 5 bardak su, kabukları ayıklanmış bütün küçük bir soğan, üstü kazınarak temizlenmiş bir havuç, iyice yıkanıp temizlenmiş bir maydanoz kökü, yarım çorba kaşığı tuzla bir tencereye konur ve ateşe oturtulur.
Suyun ısınmasıyle yüzeyinde beliren köpükler bir delikli kepçeyle alınıp atılır. Sonra tencerenin kapağı örtülür. Piliç yumuşak bir duruma gelinceye kadar ortadan az bir ısıda 40-45 dakika süreyle pişirilir. Piliç pişince dörde bölünür ve dört tabağa konmuş olan patlıcan beğendilerin üzerine yerleştirilir. Tabaklar birer ikişer dilim domates ve bir-iki sivri biberle süslendikten sonra servis yapılır.
|
Beğendili Piliç |
|
kızılelma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2007
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc24238
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2008
2,469 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
2 adet piliç
2 kaşık margarin
3 adet domates
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
BEĞENDİ İÇİN:
1 kg. çekirdeksiz patlıcan
1 çorba kaşığı yağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
Geniş bir tencereye, temizlenmiş, yıkanmış ve ayakları birbirine bağlanmış piliçleri yağ ile birlikte koyun, tencerenin kapağını kapatarak ve arada bir piliçleri çevirerek kızartın.
Kızartma işlemi bitince, 2 adet domatesi rendeleyerek üzerine gezdirin, tuzunu serpin, tencerenin kapağını kapatarak ateşi hafifletip yarım saat daha pişirin.
Kaynar suyu ilave ederek 5-10 dakika daha kaynatın.
Bu sırada "beğendi"yi hazırlayın. Dağıtım tabağının ortasına sıcak beğendiyi koyarak, etrafına piliç etlerini özenle yerleştirin. Tencerede kalan yemek sosunu üzerinden geçirdikten sonra servis yapın.
|
BEĞENDİLİ PİLİÇ |
|
pınar ilci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2009
Mesajlar: 77 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34376
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2009
2,398 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet piliç
60 gram çiçekyağı (3 çorba kaşığı)
30 gram tereyağı ya da margarin (1/2 çorba kaşığı)
500 gram domates (3 büyükçe)
2 kahve fincanı su
Tuz
Beğendisi:
750 gram patlıcan
3/4 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı rende kaşar
tuz
1 Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak kızdırmak, yağ kızınca buna; tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış ve ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış 3 adet semiz piliç katarak tencerenin kapağını kapatmalı ve piliçlerin bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirerek her bir tarafları da nar gibi oluncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 20 - 30 dakika arasında kızarmaya bırakmalıdır. (Piliçlerin küçük ateşte pişirilmesine önemle dikkat etmelidir).
2 Piliçler kızarınca; tencereye, kabuklan çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 3 büyükçe domates, bir buçuk silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve domatesler sularını salıp çekmesi için 30 dakika daha pişirmelidir.
3 Piliçler iyice pişince bunlara, 2 kahve fincanı da su katmak suretiyle bir beş dakika daha pişirmeli, sonra tencereyi ateşten alarak, piliçleri uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesmeli ve kesilmiş piliçleri bir tabağa yerleştirmelidir.
4 Tabağa alınmış pilicin yanına; 750 gram patlıcan 3/4 kahve fincanı süt ve 1 kahve fincanı rende kaşar ve tuzla hazırlanmış beğendi koymalı ve üstlerine de salçasını dökerek servise sunmalıdır.
|
Beğendili Piliç |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82604
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012
2,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet piliç (650-750 gramlık)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
4 adet orta boy domates
1 adet defne yaprağı
1 adet sivribiber
2,5 su bardağı et suyu (yoksa su)
Beğendisi:
3 adet çekirdeksiz iri kemer patlıcanı
2,5 kahve fincanı un (150 gram)
3/4 su bardağı süt (300 gram)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/2 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
1) Patlıcanları pişirip, limonlu su içine soyunuz.
2) Bir tencereye yağı koyup eritiniz. Unu ilâve ederek bir yumurta çırpma teliyle karıştırarak 2-3 dakika orta ateşte kavurup ateşten alınız.
3) 5 dakika sonra hafif soğuyunca sütü kaynar olarak ilâve ediniz.
4) Ağır ateşte 2-3 dakika iyice karıştırıp, suyunu sıktığınız patlıcanları ilâve edip, ezerek ve karıştırarak tuzunu koyup 5 dakika pişiriniz.
5) Piliçleri kesip tuzlayıp, biberleyip hazırlayınız.
6) Bir tavaya yağı koyup kızdırarak piliçleri derilerinin üzerlerine tavaya yatırınız. 3'er dakika alt ve üstünü kızartıp bir tencereye çıkarınız.
7) Aynı yağa soğanı ilâve ederek 1 dakika kavurup domatesi, defneyi, sivribiberi, et suyunu veya suyu ilâve edip bir kere kaynatarak piliçlerin üzerine dökünüz.
8) Kapağını kapatınız. Fırında veya ağır ateşte 25 dakika pişirip ateşten alınız.
9) Beğendi'yi yanında ayrı olarak servis yapınız.
|
Beğendili Piliç |
|
yunus özoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc133616
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2018
695 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet piliç
2 kaşık margarin
3 adet domates
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Beğendi için:
1 kilo patlıcan
1 çorba kaşığı yağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
Piliçleri güzelce yıkayıp ayaklarından bağlayıp yağ ile birlikte tencereye koyun.Tencerenin kapağını kapatıp arada çevirerek kızartın. Kızartma işlemi bitince 2 adet domatesi rendeleyin.Tuzunu serpin.Tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın veyarım saat pişirin. Kaynar suyu ilave edip 5-10 dakikadaha kaynatın. Bu arada beğendi için patlıcanları közleyin.İçlerini çıkartın.Tavada yağ ile unu hafif kavurun.Sonra patlıcan içlerini biraz soteledikten sonra sütümüzü de ilave edelim.Tuzu ekleyip ateşi kapatalım. Servis için beğendi ve pilicimizi güzelce yerleştirip tenceredeki domatesli sosdan gezdirin.
|
|
Beğendili Piliç Tarifleri Çulluk Tarifleri
|
|