Kısa URL: https://ml.md/lc59463
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2011
1,850 defa indirildi / yazdırıldı
https://www.zaman.com.tr/
800 gr kuzu kuşbaşı
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik.
Beğendi için;
2 orta boy patlıcan
40 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
40 gr (2 çorba kaşığı) un
2 su bardağı süt
tuz
Zeytinyağını tuz ve baharatla karıştırıp etleri karışıma bulayın ve 2 saat kadar bekletin. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Kararmamaları için üzerine 1-2 kaşık süt gezdirin. Patlıcan içlerini doğrama tahtası üzerinde bıçakla kıyın veya el blendırı ile ezin. Tereyağını bir tavada eritip unu ekleyin ve karıştırarak kavurun. Sütü azar azar ilave edip beşamel kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tuz ekleyin. Ezilmiş patlıcanı sıcak beşamel sosa ilave edip karıştırın. Etleri şişlere dizip ızgarada veya yanmaz tavada önlü arkalı çevirerek pişirin. Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırıp üzerine şişleri dizin ve sıcak servis yapın.
1 adet bayat ekmek
300 gr kuzu kuşbaşı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Beğendi İçin:
2 adet patlıcan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 adet domates
1 adet sivribiber
1/2 adet limon
2 çorba kaşığı tereyağı
Eti baharatlarla yoğurun. Ekmeği dilimleyin. 3 dilimini kalın keserek kenarlarını çıkartıp şişlere geçirilebilecek şekilde küp kesin. Diğer kalanını rondodan geçirip ufalayın. Karıştırma kabına közlediğiniz patlıcanları unu, ufalanmış ekmeği, sütü ve limon suyunu katıp yoğurun. Servis tabağına dökün. Domatesi ve sivri biberi küp kesin. Şişinize 1 et, 1 domates, 1 küp ekmek ve sivri biber dizin. Izgara veya fırında pişirin. Servis tabağındaki patlıcan beğendinin üzerine çıkarttığınız şişleri yerleştirin ve üzerine tereyağını eriterek dökün. Süsleyip servis yapın.