|
|
Beğendili Tas Kebabı |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144029
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2019
1,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beğendi için:
4 patlıcan
3 kaşık tereyağı
2 kaşık un
2 kaşık rendelenmiş eski kaşar peyniri
1,5 su bardağı süt
1 kaşık pesto sos
Tuz
Karabiber
Tas kebabı için:
500 gram kuşbaşı dana antrikot
1 kuru soğan
2 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 diş sarımsak
1 defne yaprağı
2-3 dal taze kekik
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 bardak su
Servis için:
Kavrulmuş dolmalık fıstık
Fesleğen
Öncelikle patlıcanları fırında közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Başka bir yerde tereyağını eritin ve içine unu ekleyip durmadan kavurun. Rengi altın rengi olunca sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin. Karışım muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve içine közlediğiniz patlıcanları ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip iyice karıştırın, mümkünse blender'dan geçirin.
Tas kebabı için soğanları yemeklik doğrayın ve tereyağını eritip, biraz zeytinyağı ekleyin. Soğanları bu yağda pembeleşene kadar çevirin. Üzerine etlerinizi ve baharatı ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. İçine kıydığınız sarımsağı, kekiği ve defne yapraklarını atıp 2-3 dakika daha pişirin.
Başka bir yerde salçaları ve suyu karıştırın ve ete ekleyin. Ocağın altını kısın ve etleri bu şekilde 45-50 dakika iyice pişirin. Servis ederken önce beğendiyi tabağa alın, üzerine etleri paylaştırın. Dilerseniz üzerine dolmalık fıstık serpebilirsiniz.
|
Beğendili Tas Kebabı |
|
icarcı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2014
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99506
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2014
1,716 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo kuzu ya da dana kuşbaşı
3 adet soğan
1 adet kabuk tarçın
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tane karabiber
Tuz
Kekik, kırmızıbiber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
Beğendi için:
3 adet közlenmiş patlıcan
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
50 gram kaşar peyniri
Öncelikle eti yıkayıp kızgın bir tencerede mühürleme işlemi yapın. Yani her tarafını rengi dönünceye kadar kızartın. Daha sonra içine irice doğranmış soğanları, üzümü, tarçını ve baharatları atın. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Yaklaşık 1 saat boyunca kısık ateşte pişirin. Etleri iyice pişince isteyen salçalı sosunu yapar isteyen haşlanmış sebzenin yanında ikram eder. Ama salçalı sos klasiktir. Bunun için de tereyağını tencerenin içine ekleyip eritin ve üzerine salçayı, rendelenmiş domatesi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Etlerle de 10 dakika pişirin. Beğendi hazırlamak için önce yağı eritip unu ekleyip kavurun. Üzerine sütü ekleyip sos kıvamına getirin. İçine közlenmiş, ezilmiş patlıcanları ekleyip karıştırın. Peyniri de ekleyip servis tabağına alıp üzerine tas kebabını yerleştirin.
|
Beğendili Tas Kebap |
|
Berna Özsoy
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc60775
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2011
2,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı margarin
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
karabiber
2.5 bardak Su
7 adet orta boy Patlıcan
1 çorba kaşığı Un
1 lt Süt
2 çorba kaşığı kaşer peyniri rendesi
1/2 adet Limon
Yağı, orta ateşte eritin. kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Etleri ara sıra karıştırarak, yaklaşık 5 dk. pembeleşinceye kadar kavurun, küp şeklinde doğradığınız soğanı tenceredeki etlere ilave ederek pişirin.
Sote edilen ete salçayı katın, birkaç dakika daha kavurun. Tuzunu ve karabiberi de katınca ateşi kısın.
Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını iyice örtün, kebabı kısık ateşte 8-10 dakika pişirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1+1/2 bardak sıcak suyu koyup, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz, kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmasına dikkat edin.
Beğendisı:
Büyük bir tencerenin içine 1/2 limonun suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Patlıcanları tercihen kömür ateşinde, ya da fırında, gerektiğinde alt üst ederek, yumuşayıncaya kadar pişirin. Saplarından kesip, tuz ve limonun bulunduğu tencereye koyun. Soğuduktan sonra patlıcanların kabuklarını ayıklayın ve iyice kıyın.
1 kaşık margarini orta boy bir tencerede, orta ateşte ısıtın. Yağ kızmaya başlayınca ununu ilave edin. Un sararmaya başlayınca birkaç dakika daha pişirip, Sıcak sütü, tahta bir spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar beğendiye yedirin, çok ağır ateşte 10 dakika pişirin.
Kıyılmış patlıcanları 5-6 dakika daha pişirin. kaşar peyniri rendesini ilave edin. Ateşten alın.
Patlıcan beğendiyi servis tabağına alıp ortasına soslu eti ilave edin. Maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
|
|
Beğendili Tas Kebap Tarifleri Beyti Tarifleri
|
|