350 gram un
250 gram esmer şeker
250 gram yumuşak tereyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil, toz anason, toz muskat, toz karanfil karışımı
5 gram tuz
5 gram kabartma tozu
Bir kasede şekerle baharatları iyice harmanlayın.
Üzerine yumurtayı ve yumuşak terayağını ilave edin.
Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Üzerine azar azar unu ve tuzu eleyin.
Spatula ile iyice karıştırın.
Kabartma tozunu ekleyin.
İyice karıştırın ve hamuru streç filme sarıp 12 saat buzdolabında bekletin.
Bu bekletmede amaç baharatların aromasını tereyağına iyice işlemesini sağlamaktır.
Pişirmeden önce fırını 180 dereceye ayarlayın.
Hamuru 2 parçaya ayırın.
Kalan hamuru dilerseniz derin dondurucuya atıp dilediğiniz zaman çözerek yeniden kullanabilirsiniz.
Merdane ile hamuru 3-4 mmlik kalınlıkta açın.
İsterseniz orijinali gibi 3e 4 cm dikdörtgenler kesin, isterseniz bir kurabiye kalıbı ile şekiller yapın.
Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin ve yaklaşık 10-14 dakika pişirin.
Fırından çıkınca fırın ızgarası üzerinde soğutun ve metal kapalı bir kutuda muhafaza edin.
Not: İstenirse fırına atmadan önce üzerine file badem serperek veya hafif şeker dökerek karamelize edebilirsiniz. Bir fincan kahve ile tüketilmesini öneririm. Ayrıca pek çok pasta, dondurmanın da altına taban olarak kullanabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc100810
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014
4,455 defa indirildi / yazdırıldı
125 gram margarin
1 Tatlı Kaşığı kabartma tozu
1 Tatlı Kaşığı tarçın
1 Tatlı Kaşığı zencefil
1 Çay Kaşığı yenibahar
1 Çay Kaşığı karanfil
50 gram esmer şeker
1/2 Çay Kaşığı vanilya
1 Adet yumurta
Üst Kaplaması:
110 gram ahududu reçeli
150 gram pudra şekeri
2 Yemek Kaşığı kaynar su
2 damla gıda boyası
300 gr un
Kurabiyemizi yapmaya başlamadan önce fırınımızı yaklaşık olarak 180 derecede ısıtalım. Yağlı bir kağıdı (3 tepsi) tepsinin içerisine serelim. Un ve kabartma tozu ve baharatları bir kap içerisine koyarak el yardımıyla karıştıralım. Daha sonrasında ise margarin ve şekerimizi de başka bir kabın içerisine dökerek orta hızda mikser yardımıyla karıştıralım. Bu karıştırma işlemi karışımımız krema kıvamına gelinceye kadar devam etmelidir. Daha sonrasında ise yumurtayı da ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Mikserin hızını biraz daha düşürerek kuru malzemelerimizi ilave ederek karıştırma işlemini yoğunlaştıralım. Yumurta ilave etme işlemi karışımın yoğunluğuna göre azdan çoğa doğru artırılırsa daha önemli sonuçların elde edilmesi açısından kolay olacaktır. Belçika kurabiyesinin yapılması için temizlenmiş ve üzerine un serpilmiş bir alana ihtiyaç duyulmaktadır.
Oluşturduğumuz hamurumuzu bu un serpilmiş alanımız üzerinde yoğuralım. Hemen ardından ise bir merdane yardımıyla pürüzsüz ve düz bir hamur elde edelim. Baklava dilimleri ile 30-40 parçaya ayırarak keselim. Kurabiye kabının kullanılması önemlidir. Yuvarlak şekillerde kesilmesi gerekmektedir. Tepsilerin üzerine ekledikten sonra altın rengini alıncaya kadar 15 ile 25 dakika arasında pişirelim. Bir süre beklettikten sonra soğuması için dinlendirelim.
Üst Kaplama Hazırlanışı: Bir kap içerisine yerleştirdiğimiz pudra şekerine daha önceden hazırladığımız kırmızı gıda boyasını ekleyelim. Bir miktar su koyarak sürülebilecek kıvama getirmeye gayret edelim. Kurabiyelerin üzerine bir bıçak yardımıyla sürmeye devam edelim.