Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Antalya Yemekleri > Belen Tavası (Hatay) (6 adet - 287,610 defa bakıldı)

Belen Tavası (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Belen Tavası (Hatay)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc104368
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2015
2,110 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN


Yarım kg et
4 adet domates
4 adet yeşilbiber
2 adet soğan
10 diş sarımsak
Sıvıyağ
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Kekik

Soğanlar ve yeşilbiber halka şeklinde, domatesler küp şeklinde, etler küçük parçalar halinde doğranır. Hepsi karıştırılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine sıvıyağ eklenerek hafifçe kavrulur. İçine soğan, sarımsak, yeşilbiber, domates ve baharatlar eklenerek karıştırılır. Yeteri kadar tuz serpilerek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Maydanozla süslenerek sıcak servis yapılır.

Not: Güveçte veya geniş bir tencerede pişirilir.



Belen Tava (Hatay)

damat bey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.10.2019
Mesajlar: 39
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc147857
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2020
825 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kuzu eti
1 adet soğan
3 adet domates
2 adet kapya biberi
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Kekik
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ

Soğan, domates ve biberi iri küp şeklinde doğrayın.
Bir tavada iri halde doğranmış eti, suyu çekene kadar pişirin.
Daha sonra pişen eti fırın tepsisine alın.
Diğer malzemeleri de ekleyin.
Baharatları ve tuzu ilave edin.
Tereyağını eritip yemeğinizin üzerinde gezdirin.
En son fırında 45-50 dakika pişirin.
Sıcak servis edin.



Belen Tava (Hatay)

Hü_L_ya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2012
Mesajlar: 35
Şehir: Bonn-Almanya
Kısa URL: https://ml.md/lc84821
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2021
1,903 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet doğranmış domates
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
100 gram eritilmiş tereyağı
400 gram kuzu eti

Tüm sebzeleri doğrayın.
Tavanın içerisine güzelce yayın.
Üzerine iri parçalar halinde doğradığınız kuzu etinizi koyun.
Tavanın üzerinde erittiğiniz tereyağını gezdirin.
Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 50 dakika kadar pişirin.
Çıkarıp servis edin.



Belen Tava (Hatay)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160225
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2021
307 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzu kuşbaşı, yeşil biber, kapya biber, bol soğan, sarımsak, kekik ve pul biber gibi baharatlarla yapılan bu lezzeti ekmek banarak yiyeceksiniz.



Belen Tava (Hatay)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167638
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2022
248 defa indirildi / yazdırıldı




700 gram dana kuşbaşı
2 adet kapya biberi
3 adet domates
1 adet soğan
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz

Öncelikle et, domates, biber ve soğanı iri küpler halinde doğrayın.
Tavayı ocağa alın ve eti ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Etler pişirince fırın tepsisine alın. Üzerine de doğradığınız sebzeleri ilave edin.
Tuz ve baharatları da ekleyin. Tereyağını da eritip yemeğinizin üzerinde gezdirin.
Daha sonra fırına verip yaklaşık 50 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.



Belen Tava (Hatay)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177162
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2024
150 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme

500 gram dana kuşbaşı et
2 adet patates
2 adet domates
1 adet büyük boy soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Kimyon (isteğe bağlı)
Limon dilimleri ve maydanoz (servis için)

Öncelikle etleri yıkayın ve suyunu iyice süzün. Ardından bir tavada veya tencerede sıvı yağ ile beraber etleri kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Etler pişerken diğer malzemeleri hazırlayın. Patatesleri soyun ve iri iri doğrayın. Domatesleri ve soğanı da iri doğrayın. Yeşil ve kırmızı biberleri dilimleyin.
Bir fırın kabını ya da borcamı yağlayın. Önce pişirdiğiniz etleri fırın kabına yayın.
Üzerine hazırladığınız patates, domates, soğan ve biber dilimlerini ekleyin. Sarımsakları ince dilimler halinde kesip serpiştirin.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ile kimyonu serpin.
Önceden ısıtılmış 200°C (400°F) fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık olarak 25-30 dakika pişirme süresi yeterli olacaktır.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine limon dilimleri ve taze maydanoz ile süsleyerek servis yapın.







Belen Tavası (Hatay) Tarifleri Antalya Yemekleri



(6 adet Belen Tavası (Hatay) 287,610 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası