Kısa URL: https://ml.md/lc174326
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2023
111 defa indirildi / yazdırıldı
İrfan Rıza Yazıcıoğlu
1 kilo patlıcan
1 Soğan
250 gr sivri biber
Yarım kg domates
Maydanoz
750 gram kıyma
Yağ
Tuz
Karabiber
Patlıcanlar pijama şeklinde soyulur, kızartılır.
Kıyma, soğan, karabiber,sivri biber, domates, maydanozla iç malzemesi hazırlanır.
Patlıcanlarda boyuna kapak açılır, ortadan bıçakla açılır.
Hazırlanan içle doldurulur, kapak kapatılır.
Orta kısmından maydanoz sapıyla bağlanır.
Tepsiye yerleştirilir.
Ayrı bir kapta salça, su ve yağ karıştırılarak üzerine dökülüp fırına verilir.
Pişince dinlendirilerek servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc154050
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2020
352 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet kapak
4 adet domates
2 adet sivri biber
500 gram kıyma
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
Servis için:
2-3 diş sarımsak
Yoğurt
Kabakları soyup bir ucunu kapak gibi kesin ve içlerini oyun.
Sıvı yağı tavada kızdırıp kabakları kapaklarıyla birlikte kızartın ve kağıt havlunun üzerine alın.
Tereyağını tavada kızdırıp kıymayı yağda kavurun.
İçine karabiber ve yenibahar ekleyip ocaktan alın.
Kıymayı kızarttığınız kabakların içine doldurup kapakları kapatın.
Maydanozları sıcak suda yumuşattıktan sonra kabakların etrafına sarın.
Domatesleri dilimleyip tencerenin dibine dizin.
Kabakları domateslerin üzerine yerleştirip üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin.
Yumuşayan kabakları tabaklara aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis edin.