Kısa URL: https://ml.md/lc39016
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2009
4,695 defa indirildi / yazdırıldı
Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Aynı çökelikli hamuru gibi yoğrulup o büyüklükte yumak alınır, hamur hafif açılır. Hamurun ortasına halanmış ezilmiş patatessoğan kıyma tuz ve biber karıştırılarak hazırlanan iç konulur, hamurun kenarları toplayıp tekrar bir yumak haline getirilir. Yumakların hepsine iç konarak hazırlandıktan sonra oklava ile 3-4 mm kalınlıkta açılıp sac üstünde çevrilerek pişirilir. Aynen çökelikli gibi yağlanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc159071
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2021
331 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
2 su bardağı süt
1,su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz maya
Tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
5-6 adet patates
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Hamuru hazırlamak için un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.
Daha sonra azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde eden kadar yoğurun.
Diğer taraftan da patatesleri haşlayın.
Patatesler haşlandıktan ezin. İçine baharatları ve tuzu da ilave edip karıştırın.
Hamurunuz mayalanınca portakal büyüklüğünde bezeler alın ve elinizle açın.
Hamurun orta kısmına patatesli harçtan koyun ve yuvarlak bir şekil verin.
Ardından unlanmış tezgahın üzerinde tabak büyüklüğünde açın.
Tavayı ocağa alın ve az miktarda tereyağı eritin. Hamurların da her iki tarafını güzelce pişirin.