8 adet orta boy armut
1 lt su
1 kg toz şeker
1 adet limon
250 g çikolata
15 g tereyağı
80 g vanilyalı dondurma
50 g badem
Armut yıkanır, sapları kalacak şekilde soyulur.
Ortasındaki çekirdekli kısım şekli bozulmadan çıkarılır.
Su, şeker ve limon suyu kaynatılır.
Armutlar içine atılarak kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
Tenceresinde soğutulur.
Çikolata 2/3 yemek kaşığı un ve tereyağı ile benmari usulü eritilir, sıcak kalması sağlanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc58098
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2010
2,724 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet armut
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
250 gram çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı vanilyalı dondurma
50 gram badem
Armutları yıkayın.
Saplarını kesmeden soyun.
Armutun şeklini bozmadan ortasında yer alan çekirdekli kısmı çıkarın.
Diğer taraftan da su ve şekeri kaynatın. Üzerine limon suyu ilave edin.
Daha sonra armutları da ekleyerek kısın ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari usulü eritin.
Tatlınız soğuyunca dondurma ve eritilmiş çikolata eşliğinde servis edin.
Dilerseniz bademle de süsleyebilirsiniz.
Not: Belle Helene, Fransız mutfağının klasik tatlılarından biri. İlk defa Auguste Escoffier tarafından 1870 yılında yapılmış.