|
|
Bercy Yumurta |
|
deli-dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2016
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126340
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017
1,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1/2 kangal sucuk
2 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı et suyu
2 çorba kaşığ zeytinyağı
1 baş soğan
Tuz
Biraz zeytinyağı ile soğanı kavurduktan sonra domates salçasını bir kahve fincanı et suyu ile eritip, soğana ilave edin. Tuzu ve biberi de serpip, 10 dakika kadar (salça, koyulaşmeaya kadar) pişirin. Bu arada sucuğun zarım soyun. Önce sucuğu 3-4 cm. parçalar halinde kesin, sonra her parçayı uzunlamasına ikiye ayırın ve bunları ızgarada kızartın. Ardından başka bir kaba yağ koyup, yumurtaları (beyaz kısımlarım tuzladıktan sonra) pişirin. Artık sıra, servise gelmiştir. Servis yaparken, tabakların tam ortasına birer yumurtayı düzgün şekilde koyun. 3 parça sucuğu, yıldız teşkil edecek şekilde, bir uçlan yumurtaya değecek şekilde yerleştim. Üstüne salçayı dökün, isterseniz bezelye, havuç veya marul, salata yapraklan ile garnitür yapın, süsleyin ve servis yapın.
|
Bercy Usulü Yumurta |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13285
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2007
3,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 yumurta
50 gram tereyağı
1 kangal sucuk
1 çorba kaşığı domates salçası
yeteri kadar tuz
1 kahve fincanı et suyu
1 baş soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Küçük bir kuşaneye 2 çorba kaşığı zeytinyağıyle rendelenmiş soğanı koyup bunu kavurun. Soğan pembeleşince 1 kahve fincanı et suyunda eritilmiş domates salçasını katın. Tuzunu, biberini serpip salçayı on dakika kadar pişirin. Salça koyulaşınca yumurtalar pişinceye kadar sıcak bir yerde bekletin. Sucuğun zarını soyun. Dörder santim uzunluğunda parçalara bölün. Sonra her birini ortasından uzunlamasına ikiye ayırın. Sucukları ızgarada kızartın. Beri yanda tereyağını tavaya koyarak ateşe oturtun. Yağ kızınca yumurtaları teker teker kırın. Beyaz kısımlarını tuzlayın. Yumurtalar piştikten sonra paletle teker teker tavadan alıp ikişer ikişer tabaklara koyun. Sucukları da tabaklara bölün. Üzerlerine domates salçasını dökün. Haşlanmış ve gratine edilmiş bezelye ve havuçla birlikte servis yapın.
|
|
Bercy Usulü Yumurta Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|