Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Bergamot Reçeli (Antalya) (2 adet - 30,270 defa bakıldı)

Bergamot Reçeli (Antalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bergamot Reçeli (Antalya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc72879
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
3,655 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet bergamot
1/2 adet limon
5 su bardağı toz şeker
5 bardak su

Bergamotların sarı dış kabuklarını bıçakla ayıklanır. Zar kabukları ayıklanmış bergamotları boylamasına dörde bölünür. İçteki ekşi sulu kısımları temizleyiniz. Kalın etli kabukları kuşbaşı büyüklüğü doğranır. Kabukları rulo yapmaya elverişli biçimlerde kesilebilir. Rulo yapılır ve iğne ile ipliğe dizilir. Kuşbaşı doğranmış veya ipliğe dizilmiş kabukları harlı ateşte kaynayan bol suya atılır. 5 dakika kadar haşladıktan sonra soğumaya bırakılır. Haşlama suyu içinde bir gün bekletilir. İkinci gün bergamotların içinde beklediği suyu dökülür . Şeker ve su tencereye koyulur ve orta ateşte kaynatılır. Suda dinlenmiş bergamot kabuklarını sünger gibi elde sıkıp suyu çıkartılır ve kaynamakta olan şuruba atılır. Bergamotlar şurubu çekip saydamlaşınca ve de şurup kıvamını bulunca limon suyunu gezdirilir ve birkaç karıştırmadan sonra da ocağın altını kapatılır. Reçel ılınınca kavanozlara doldurulur. Soğuduktan sonra kavanozların tepesine kağıt koyup kapakları kapatılır.


Bergamot Reçeli (Antalya)

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180388
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2024
66 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 kg bergamot
1 kg toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Bergamot meyvesinin dış kabuğunu soyun. Kabuğunu dilimleyip ince ince şeritler halinde kesin. Eğer dilerseniz şeritleri rulo şeklinde sararak güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. İç kısmı ise reçele dahil edilmeyecektir.
Doğranmış bergamot kabuklarını geniş bir kaseye alın. Üzerine su ekleyip bir gece boyunca bekletin. Bu işlem, bergamotun acı tadını hafifletmek için önemlidir. Ertesi gün suyu süzün ve yeni su ekleyerek kabukları 15-20 dakika kadar kaynatın. Bu işlemi 2-3 kez tekrarlayarak acı tadını tamamen giderin.
Geniş bir tencerede 5 su bardağı suyu ve 1 kg toz şekeri kaynatın. Şeker tamamen eriyip şurup kıvamına gelince, hazırladığınız bergamot kabuklarını tencereye ekleyin.
Bergamot kabukları şekerli şurupta iyice pişip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın. Yaklaşık 30-40 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır. Reçelinizin kıvam aldığını kontrol etmek için bir damla reçeli soğuk bir tabağa damlatın. Eğer reçel dağılmadan duruyorsa, kıvamı olmuştur.
Reçelinizin kıvamı istediğiniz seviyeye geldiğinde, yarım limonun suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Bu, reçelin hem şekerlenmesini önler hem de tadına hoş bir ekşilik katar.
Reçelinizi sıcakken temiz ve kuru cam kavanozlara doldurun. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra serin ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.







Bergamot Reçeli (Antalya) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(2 adet Bergamot Reçeli (Antalya) 30,270 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort