Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Beşamel Sos Tarifleri > Beşamel Sos (36 adet - 1,000,537 defa bakıldı)

Beşamel Sos


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Balık Sosu Tarifleri
Barbekü Sos Tarifleri
Beşamel Sos Tarifleri
Biberli Sos Tarifleri
Dip Sos Tarifleri
Domates Sosu Tarifleri
Ketçap Tarifleri
Limonlu Sos Tarifleri
Makarna Sosu Tarifleri
Mantarlı Sos Tarifleri
Marine Tarifleri
Mayonez Tarifleri
Nar Ekşisi Tarifleri
Pizza Sosu Tarifleri
Salata Sosu Tarifleri
Sarımsaklı Sos Tarifleri
Soğanlı Sos Tarifleri
Tartar Tarifleri
Tavuk Sosu Tarifleri
Tereyağlı Sos Tarifleri
Yoğurtlu Sos Tarifleri
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Beşamel Salçası

altın kafes
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc49145
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2010
3,085 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz

Un ve tereyağı bir tencereye atılarak tahta kaşıkla karıştırılır. Unun rengi çok az değişmeye başlayınca içine süt katılır. Karıştırmayı asla durdurmamak lâzımdır. Bu karışım, sulu muhallebi kıvamına gelince tuzu atılır.



Başamel Sos

kikirik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.05.2009
Mesajlar: 23
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc36476
Gönderme Tarihi: 16.May.2009
3,186 defa indirildi / yazdırıldı




Kroket ve sufleler için

1 çay bardağı un
1 kahve fincanı yağ
2 su bardağı süt.

Yağ bir tencerede eritilir. Un ilave edilerek kavrulur, pembeleşince süt dökülerek krema haline getirilir. Tuz ilave edilerek ateşten alınır.


Başamel Sos

kikirik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.05.2009
Mesajlar: 23
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc36475
Gönderme Tarihi: 16.May.2009
2,998 defa indirildi / yazdırıldı




Sebzeli gratenler için

4 çorba kaşğı un
1 kahve fincanı margarin
3.5 su bardağı süt.

Yağ bir tencerede eritilir. Un ilave edilerek kavrulur, pembeleşince süt dökülerek krema haline getirilir. Tuz ilave edilerek ateşten alınır.


Başamel Sos

kikirik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.05.2009
Mesajlar: 23
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc36474
Gönderme Tarihi: 16.May.2009
3,349 defa indirildi / yazdırıldı




Fırın makarna ve turtalar için

Malzemeler:
1 kahve fincanı katıyağ
1 kahve fincanı un
2.5 su bardağı süt.

Yağ bir tencerede eritilir. Un ilave edilerek kavrulur, pembeleşince süt dökülerek krema haline getirilir. Tuz ilave edilerek ateşten alınır.


Beşamel Salçası

Sokrates
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.02.2009
Mesajlar: 20
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc33447
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2009
3,433 defa indirildi / yazdırıldı




Bu salça, yumurta ve sebzelerde kullanılır

40 gram margarin (2 çorba kaşığı)
1 tatlı kaşığı tuz
40 gram un (3/4 kahve kaşığı)
Karabiber ve muskat (Hindistancevizi)
250 -500 gram süt (1 - 2 bardak)

Küçük bir kaba 2 silme çorba kaşığı yağ koyarak, orta kuvvetteki ateşte yağı eritmeli, sonra buna üç çeyrek kahve fincanı da un ilâve ederek, tel ya da kaşıkla karıştırmak suretiyle unu sarartmadan ancak 2 dakika kadar kavurmalıdır.
Sonra bu karışıma, azar azar olmak üzere 1 bardak da ılık süt katmak ve bir taraftan hızlıca karıştırmak suretiyle sütü yağlı una yedirmeli ve karışım mahallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirmeye devam etmelidir. (Reçetelerde yemeklerin gereklerine göre, yani kullanılacak olan salçaların koyuluk ya da sululuklarına göre, süt oram 250 - 500 gram arasında değişmektedir).
Sonra salçayı ateşten alarak reçetelerde tarif edildiği şekilde kullanmalıdır.

Not: Birçok salçaların temeli olan beşamel salçasına reçete gereklerine göre, rende gravyer ya da kaşar katmak mümkündür. Ancak o takdirde bu salça ismini değiştirir ve morney salçası olur. Peynirli, domatesli, kremalı, tavuk suyu ile hazırlanabilir.


Beşamel Sosu

do-re-mi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.10.2008
Mesajlar: 36
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc27850
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2008
5,328 defa indirildi / yazdırıldı




450 gr. margarin
5 lt. süt
2 adet karanfil
450 gr. un
125 gr. rendelenmiş soğan
1 adet defne yaprağı

Margarin ve unu derin bir tavada beyaz meyaneyi hazırlayın ve soğumaya bırakın. Süte; soğan, karanfil ve defne yaprağını ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşten alıp bir kenarda 5 dk. dinlendirin, ince bir süzgeçten geçirip süzün ve sütü meyanın içine, pütür o-luşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. 30 dk. kısık ateşte, dibini tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın.


Beşamel Sos

balıkçı kral
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.08.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Bodrum
Kısa URL: https://ml.md/lc26577
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2008
3,032 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 tutam muskat cevizi rendesi
1 çay kaşığı tuz

Un ve tereyağı, un pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine hızlı bir şekilde soğuk süt eklenir. Çırpıcıyla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Muskat rendesi ve tuz katılır.


Beşamel Sos

denizkızı
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 04.08.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc26222
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2008
3,266 defa indirildi / yazdırıldı




Küçük bir tencerede tereyağı ağır ateşte, eritin. Yağ kızmaya başlayınca unu ekleyip bir yumurta teliyle sürekli karıştırarak 1-2 dakika, unun rengi dönünceye kadar pişirin. Soğuk sütü bir kerede ekleyip tuzunu ve biberini ilave ettikten sonra, sık sık karıştırarak, 4-5 dakika kadar pişirin. Sos koyulaşınca tencereyi ateşten alın.


Beşamel Salçası

bendeniz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc23232
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2008
3,136 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

Yağ ve un iyice kavrulur. Süt ve tuz ilave ederek muhallebi kıvamında pişirilir. Sebze ve et yemeklerinde kullanılır.


Beşamel Sos

Melda Özerman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.03.2008
Mesajlar: 33
Şehir: İspanya
Kısa URL: https://ml.md/lc22729
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2008
3,523 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
Tuz

Margarini eritip içine sıvı yağı ilâve edin ve unu koyarak kavurun. Yavaş yavaş sütü ve tuzu ilâve edip pişirin.


Beşamel Salçası

savaş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.01.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc20958
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2008
3,935 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Bakır bir tencereye yağ ile unu koyunuz. Hafif hararetli ısıda yağı una yediriniz Devamlı karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz. Tuz atıp muhallebi kıvamında pişiriniz.

Not: Bu salça yemeklerin üzerine dökülüp fırınlanır. Beşamel salçası ile yapılan yemeklere (kabak, tavuk vb. gibileri) ogreten ismi verilir.


Beşamel Sos

mesutbey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.10.2007
Mesajlar: 55
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc18840
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2007
3,135 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
İnce kıyılmış küçük hindistancevizi

Bir tencereye tereyağını koyup eritin.
Sonra unu ilave edip karıştıra karıştıra top top olmadan ve esmerleşmeden kavurun.
Un piştikten sonra çok yavaş olarak sütü ilave edin.
Sos krema haline gelmeye başlayınca tuzu, karabiberi ve küçük hindistancevizi rendesini içine katın ve karıştırmaya devam edin.
Sos çok koyu olursa süt katarak inceltin. Şayet içinde topraklar olmuşsa tel süzgeçten geçirin.
Beyaz etler ve sebzelerle servis yapılır.


Başamel Sos

CUMA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc15942
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2007
8,823 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı soğuk süt
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 tutam toz beyaz biber
1 tutam muskat cevizi rendesi
1 tutam tuz

Yağ ve un pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine azar azar soğuk süt eklenir, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce muskat cevizi rendesi, tuz ve beyaz biber katılır, karıştırılır.
Başamel sosla yapılan yemeklere "Ogreten adı verilir"


Beşamel Sos

Bayram
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107
Şehir: Almanya
Kısa URL: https://ml.md/lc10853
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007
3,031 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı süt
1/2 kahve fincanı un
3/4 çorba kaşığı (35 gr) tereyağı
Tuz

Küçük bir kaba konan tereyağı, hafif ateşte eritildikten sonra, un ilave edilir. 2 dakika kadar yumurta teli veya kaşıkla karıştırılarak pembeleşmemesine dikkat edilir. Un kavrulunca, 1 su bardağı ılık süt azar azar dökülür, hızlı karıştırılarak süt, una yedirilir. Karıştırılarak koyu olmayan muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.


Beşamel Sos

Dilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc1970
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,144 defa indirildi / yazdırıldı




2 ½ su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
Tuz

Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün.


ML® Ketçap için tıklayın


Beşamel Sos

gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
Kısa URL: https://ml.md/lc1967
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
4,863 defa indirildi / yazdırıldı




3 çorba kaşığı yağ
6 çorba kaşığı elenmiş un
2 su bardağı süt ( kaynatılmış sonra ılıtılmış)
1 adet küçük karanfilli soğan (üzerine bir diş karanfil saplanmış)

Yağı kalın tabanlı bir tencerede hafif ateşte eritin. Unu ilave edip, karıştırın. Birkaç dakika, yine hafif ateşte, rengi değişmeden pişirin. Isıtılmış sütü azar azar ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpma teliyle ya da tahta bir kaşıkla karıştırın. Karanfil saplanmış soğanı da içine katın.
Yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda soğanı içinden çıkarıp sosu tel süzgeçten geçirin. Sosu hemen kullanmayıp bir kenara kaldıracak olursanız, soğumaya başladığında üstünde bir kabuk oluşur. Üstünün kabuk bağlamaması için üzerini, ayrıca eritilmiş yağdan ince bir tabaka ile kaplayın


Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020






Beşamel Sos Tarifleri Beşamel Sos Tarifleri



(36 adet Beşamel Sos 1,000,537 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort