4 parça biftek
4'er adet kabak ve havuç
2 adet soğan
1.5 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz Sos için:
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Bifteklere tuz ve karabiber serperek kızartın. Şerit halinde kesilmiş kabak ve havucu, doğranmış soğanı margarinde beş dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Sos için; unu margarinde kavurun, üzerine sütü döküp koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Bifteklerin üzerine sebzeleri koyun, sosu dökün ve en üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında kızarana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc103085
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2014
1,695 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg biftek
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kimyon
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sana klasik
1 bardak kaşar peyniri rendesi
İlk olarak biftekleri yağda arkalı ve önlü olarak kızartalım. Kızarmış olan biftekleri düdüklü tencereye koyalım. üzerine 1 yemek kaşığı salça, rendelenmiş domates, kimyon, karabiber ve tuz ekleyelim.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup 1 saat kadar pişirelim. Etlerimiz pişince fırın tepsisine dizelim. Diğer taraftan beşamel sosumuzu hazırlayalım. margarinde unu hafifçe karıştıralım. Üzerine süt ve 1 fiske tuz serpelim. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayalım. Pişince ocaktan alalım.
Tepsiye dizmiş olduğumuz etlerin üzerine beşamel sosu gezdirelim ve kaşar peyniri rendesi ilave edelim. 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Yemeğimizi sıcak olarak servis tabağına alalım ve suyunu sos olarak gezdirelim.