|
Beşamel Soslu Enginar |
|
melahat öztürk
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc127440
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2017
971 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kristalyaglari.com
3 adet temizlenmiş enginar
Yarım çay bardağı enginar
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 tutam tuz
1 adet kesme şeker
1.5 çay kaşığı kimyon
1.5 limon
2 kaşık un
500 g süt
1.5 çay bardağı Kristal Zeytinyağı
1 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı ile temizlenmiş enginarlar kavrulur, baharatı eklenir ve bekletilir Başka bir tencerede havuç ve soğanlar yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur. Yarım çay bardağı zeytinyağı, un ve süt ile beşamel sos hazırlanır, malzemelerin hepsi karıştırılır ve domates ile süslenerek servis yapılır.
|
Beşamel Soslu Ispanak |
|
çağatay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc74439
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012
2,403 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ıspanak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 bardak süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
1 kase kaşar peniri (rendelenmiş)
Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın.Haşlanan pirinci süzüp kenarda bekletin. Ispanakları bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzün. Yıkanmış ıspanakları orta büyüklükte doğrayın. Kuru soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Yayvan bir tencereye sıvıyağı alıp üzerine soğanı ekleyin. Orta dereceli ateşte soğanların rengi değişinceye kadar kavurun.Soğanların üzerine ıspanak ve haşlanmış pirinci ilave edin. Ispanaklar suyunu bırakıp çekene kadar pişirmeye devam edin. Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan indirin. Isıya dayanıklı orta dereceli fırın tepsisine kavrulmuş ıspanağı alın. Beşamel sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye un ve tereyağını alın. Unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Topaklanmasını önlemek için sütü azar azar tencereye ilave edin. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Beşamel sosu, kavrulmuş ıspanağın üzerine yayın. Kaşar peyniri rendesi beşamel sosun üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
|
Beşamel Soslu Enginar |
|
sabaat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73011
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
2,920 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet çanaklı enginar
1/2 kg kıyma (yağsız)
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet Knorr Tablet Et Bulyon
1 adet limon suyu
1/2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Enginarları, et suyu ve limon suyu ile pişirin. İçlerini, önceden hazırladığınız, soğanlı, domatesli, biberli kıyma ile doldurup, payreks bir tepsiye dizin. İki fincan et suyu katıp, üstlerini, dereotu ve kaşar rendesi ile kanştırdığınız beşamel sos ile kaplayıp, fırına verin.
|
BEŞAMEL SALÇALI ENGÎNAR |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc12959
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2007
3,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
8 irice ve çok körpe enginar,
75 gram sadeyağ,
25 gram un,
250 gram (1 bardak) süt,
50 gram rendelenmiş kaşkaval peyniri,
1 limon,
125 gram çiğ krema,
yeteri kadar karabiber ve tuz.
Yapımı : Enginarların saplarını atın. Dikenli bölümlerini kesin, dış yapraklarını atın, tüylü kısımlarını da kazıdıktan sonra akarsuda yıkayın ve limonlu suya atın.
Enginarların temizlenmesi bitince bunları içinde tuzlu su bulunan bir güvece koyun ve orta ısıdaki bir ateşte pişirin.
Enginarlar haşlanınca bunları sudan çıkarıp 25 gram yağla birlikte sote edin. Sonra enginarları bir güvece yerleştirin
Artan yağ, un ve ılık sütten yararlanarak beşamel salçasını hazırlayın. Beşamel salçası hazır olunca kabı ateşten indirerek çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısını katarak iyice karıştırın ve enginarların üzerine dökün.
Artan rendelenmiş peyniri de serptikten sonra güveci olduğu gibi sofraya çıkararak servis yapın.
|
BEŞAMEL SALÇALI ENGİNAR |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12156
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2007
2,897 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişi için) :
12 körpe enginar,
3/4 litre süt,
160 gram tereyağı,
70 gram un,
50 gram rendelenmiş parmesan peyniri veya kaşer peyniri,
4 yumurta,
gereği kadar tuz,
1 limon.
Yapımı : Yumurtaları katı olacak biçimde haşlayıp soğuk suya sokup çıkarmalı ve kabuklarını soyup soğumaya bırakmalı. Beri yanda enginarları limonlu soğuk suyun içinde tutarak ayıklamalı, göbekle. rindeki tüylü kısmı kazımalı, sivri uçları kesmeli. Enginarların saplarını bir başka işte kullanmak üzere bir kenara ayırdıktan sonra başlarını birer parmak kalınlığında dilimlere doğramalı.
75 gram tereyağını bir tavaya koyup erit. meli. Yağ ısınınca ateşin ısısını ortaya almalı ve akarsuda yıkanmış enginar parçalarını kurutup tavaya atmalı. Enginarların her yanı kızarınca bunları tuzlayıp yağa bulanmış pyrex bir kaba veya güvece düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Bir kenarda soğutulmuş olan yumurtaları dilimleyip enginarların üstüne yaymalı. Beri yanda 60 gram tereyağını bir kapta eritmeli. Bunu tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken elekten geçirerek unu azar azar katmalı ve yağa yedirmeli. Karışımı sarartmadan bir süre karıştırarak kavurmalı. Unun rengi dönmeye başlarken ılık sütü sicim gibi ince akıtarak yağlı una yedirmeli. Beşamel salçasını on dakika kadar kaynattıktan sonra kabı ateşten indirmeli, rendelenmiş peyniri katıp karıştır-malı ve salçaya yedirmeli. Salçayı enginar ve yumurtaların üstüne gezdirerek dökmeli. Kalan tereyağını da küçük parçalara bölerek sağa, sola serpiş, tirdikten sonra kabı 200 dereceye göre kızdırılmış fırına koyup 15 dakika kadar orada tutmalı.
Beşamelin üzeri gratine olunca kabı fırından çıkarıp sofraya götürmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.
|
Beşamel Soslu Enginar |
|
Dilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc1739
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006
2,769 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 gr margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
8 adet orta boy enginar
1 adet limonun suyu
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
125 gr çiğ krema
Karabiber
Tuz
Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin. Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin. Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir güvece koyun . Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın. Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin. Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların üzerine dökün. Artan peyini de enginarların üzerine serpiştirip, güveçten servis yapın.
|
|