Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Beşamel Soslu Ispanaklı Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Beşamel Soslu Ispanaklı Börek

mümtaz er
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2014
Mesajlar: 40
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc99240
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2014
1,539 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr margarin
700 gr ıspanak
Yeterince tuz
Yeterince karabiber
Yeterince kırmızı pul biber
2 adet ekmek hamuru
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yeterince ayçiçek yağı

Ispanakları yıkayıp iri doğrayın. Haşlayın ve suyunu süzüp soğumaya bırakın. Sana hamurişini tencerede eritip un ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun. Azar azar sütü ilave edin ve karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Ilınmaya bırakın. Haşlanmış ıspanağı ekleyip karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgahta merdane ile hafif açın. İçine yemek kaşığı ile beşamelli ıspanak ekleyin ve yarım ay şeklinde kapatın. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın.


Beşamel Soslu Ispanaklı Börek

siyami kutsi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2017
Mesajlar: 39
Şehir: Siirt
Kısa URL: https://ml.md/lc128979
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2017
1,414 defa indirildi / yazdırıldı




4 yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
İç harcı için:
1 kg ıspanak
3 soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş keçi peyniri
Karabiber
2 yumurta sarısı
Beşamel sos için:
2 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Karabiber

İç harcı için doğradığınız ıspanak ve yemeklik doğradığınız soğanı bir süzgece alın. Tuz ekleyin ve suyu çıkana kadar elinizle sıkarak süzün. Süzdüğünüz ıspanağa, rendelenmiş keçi peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpın ve ıspanaklı karışıma yavaşça yedirin.
Beşamel sos için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun. Ilık sütü ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Ilınan beşamel sosa hazırladığınız ıspanaklı harcı ilave edin.
Yufkayı tezgaha yayın ve 4 eşit parçaya bölün. Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırıp yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Yufkanın sivri olan ucunu tutup ortaya doğru büzdürün ve kenarlarını üst üste getirin.
Ispanaklı harcı hazırladığınız yufkaların üzerine paylaştırın. Yufkaların kenarlarını ıspanağın üzerine kapatıp ters çevirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.







Beşamel Soslu Ispanaklı Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri



(2 adet Beşamel Soslu Ispanaklı Börek 17,087 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort