1 paket makarna
Haşlanması için:
Yarım tencere su
Tuz
Sosu için:
2,5 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Öncelikle yeterli miktarda su koyduğumuz makarna haşlama tenceresine suyumuz kaynadıktan sonra 2 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
2 yemek kaşığı sıvıyağımız da kattıktan sonra makarnamızı haşlıyoruz.
Ara sıra karıştırırsak makarnalarımız yapışmaz.
Haşlanan makarnamızı süzdükten sonra fırın kabımıza alıyoruz.
Arı bir tencerede Beşamel sosumuzu yapmaya başlayalım.
2,5 yemek kaşığı tereyağımızı tenceremize alıyoruz.
Eridikten sonra üzerine 2,5 yemek kaşığı unu ilave ediyoruz.
Hafif rengi döndükten sonra üzerine 2,5 su bardağı sütümüzü yavaş yavaş ilave ediyoruz sürekli karıştırarak sosumuzu hazır hale getiriyoruz.
Sosumuz hazır. Fırın kabımıza aldığımız makarnamızın üzerine beşamel sosumuzu döktükten sonra iyice birbirine karıştırıyoruz.
Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirimizi de ilave ettikten sonra 180 dereceli fırınımıza veriyoruz.
Üzeri kızarana kadara fırında pişiriyoruz.
|