|
|
Beşamel Soslu Pirzola |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7772
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2006
2,239 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
10 adet kuzu pirzola,
2 kaşık margarin,
3 kaşık un,
2 bardak süt,
2 yumurta,
1 kaşık kaşar rendesi,
1 bardak zeytinyağı,
tuz,
karabiber.
Hazırlanışı:
Unu margarin ile hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Sütü ilave edelim ve muhallebi gibi pişirelim. İçine yumurta, tuz ve kaşar rendesini ekleyelim. Pirzolalara tuz ve karabiber serpip sosa batıralım. Daha sonra kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartalım. Saplarına folyo sararak servis yapalım.
|
Beşamel Soslu Pirzola |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63714
Gönderme Tarihi: 31.May.2011
2,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kalım kuzu pirzolası (her biri iki kalem pirzola kalınlığında)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 su bardağı Beşamel sos
60 gr (1/4 su bardağı) kaşar peyniri (rendelenmiş)
30 gr (1/3 su bardağı) kuru ekmek içi
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190° C) getirip, ısıtınız. Pirzoların her iki yanlarına tuz ve biberi serpiniz. Orta boy bir tavada, yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca pirzolaları tavaya koyup, her iki yanlarını 3-4'er dakika, renkleri hafifçe kahverengileşene kadar pişiriniz.
Bir maşayla, pirzolaları ateşe dayanıklı bir cam kaba çıkarınız. Küçük bir kasede kaşar peyniri rendesini ve kuru ekmek içini karıştırınız.
Pirzolaların üstüne önce Beşamel sosu döküp, sonra peynir rendesi-ekmek içi karışımını serpiniz.
Kabı fırına sürüp 30-35 dakika, pirzolalar yumuşayıp üstündeki sos kahverengileşene kadar pişiriniz.
Kabı fırından alıp, Beşamel soslu pirzolalarınızı kabında servis ediniz.
|
|
Beşamel Soslu Pirzola Tarifleri Et Yemekleri
|
|