Kısa URL: https://ml.md/lc87577
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2013
2,145 defa indirildi / yazdırıldı
Melikgazi Belediyesi
1 Adet tüm haşlanmış tavuk
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
50 gr kaşar rendesi
Haşlanmış tavuk didiklenir cam kabın en altına yerleştirilir sırayla küp kızartılmış patates, havuç, bezelye yayılır, salça 1 su bardağı tavuk suyu ile karıştırılır üzerine dökülür tereyağında un az kavrulur süt eklenir karabiber tuz eklenerek beşamel sos hazırlanır yemeğin üstüne beşamel sos ve kaşar rendesi yerleştirilir 200 derece fırında kaşar eriyinceye kadar pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc175632
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2023
181 defa indirildi / yazdırıldı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 kg. kemiksiz tavuk
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı domates püresi
1 kavanoz garnitür
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı sıcak su
Beşamel sos için:
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Sıvı yağ içinde soğanları soteleyin. Daha sonra kuşbaşı doğranmış tavuk etini tencereye ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Üzerine diğer malzemeleri doğrayıp ilave edin. Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyin, beş dakika bu şekilde pişirip ocaktan alın. Beşamel sosu için; erimiş tereyağına unu ekleyerek birkaç dakika kavurun. Kavrulan unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin. Tavuğu fırın kabına alın, üzerine beşamel sosu döküp düzeltin. Üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplayın ve 190 derece fırında peynirler eriyince alın.