Kısa URL: https://ml.md/lc156379
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2021
423 defa indirildi / yazdırıldı
1 bütün tavuk göğsü
1 demet ıspanak
1 adet haşlanmış tavuk
6 adet mantar
3 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Beşamel Sos için:
2 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
Muskat
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Beşamel sos için, Tencereye yağı ve 2 çorba kaşığı unu ekleyip kavurun. Üzerine sütü ilave ettikten sonra muskat rendeleyip kaynayana kadar karıştırın.
1 adet tavuk göğsünü ortadan kesin. Tavuk etini inceltin. Tavuk etlerini yüksek ısıda alt üst edip yarı kıvamda pişirilin. Soğan, mantar ve sarımsağı yemeklik kestikten sonra tavada soteleyin. Üzerine ince kesilmiş ıspanağı ilave edin. Fırın kabına tavuğu üstüne haşlanmış havuçları verev şeklinde kesip üzerine koyduktan sonra mantarlı ıspanaklı harcı ilave edin. En üste beşamel sosu ekleyin ve üzerine peynir rendeledikten sonra 180C° fırında pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc157692
Gönderme Tarihi: 13.May.2021
403 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo tavukgöğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz karabiber
Beşamel sosu için:
2,5 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Öncelikle tavukgöğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
Tuz ve karabiber ile birbirine yedirelim.
Tavuklarımızı az yağlı bir tencerede sote edelim.
Pişen tavuklarımızı servis yapacağımız fırın kabımıza alalım.
Daha sonra beşamel sosumuzun yapımına başlayalım.
Önce tereyağını eritelim. Unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavuralım.
Ocağın altı kısık olmalı. Topaklanma olmaması için.
Kavrulan unun içine sürekli karıştırarak sütümüzü ilave edelim.
Tuz ve karabiberimizi de ilave edelim.
Fırın kabımıza aldığımız tavukların üzerine bu hazırladığımız beşamel sosumuzu da ilave edelim.
Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini de ilave ettikten sonra 200 derecede ısıttığımız fırında 15-20 dakika pişirelim.
Pişirme işlemi bittikten sonra 5 dakika kadar dinlenmesi için fırında bekletelim. Sıcak olarak servis edelim.