|
BEŞAMELLİ KARNABAHAR |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19236
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2007
3,497 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 adet büyük karnabahar,
100 gr. kaşarpeyniri,
100 gr. yağ,
yarım litre süt veya et suyu,
tuz,
biber.
Yapılışı:
1- Karnabaharı temizleyip yıkayınız.
2- Tuz atılmış kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
3- Suyunun fazlasını süzüp karnabaharların çiçeklerini ayırınız.
4- Beşamel salçasını hazırlayınız.
5- Salçanın bir kısmını karnabaharların üzerine döküp karıştırınız.
6- Salçalı karnabaharları servis tabağına yerleştiriniz.
7- Üzerlerine erimiş yağ gezdirip kalan beşamel salçasını döküp yayınız.
8- Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiniz,
9- Yemek zamanına 20 dakika kala fırında üzerlerini kızartınız.
10- Sıcak olarak servis yapınız.
|
Beşamelli Karnabahar |
|
aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2005
Mesajlar: 265 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc4539
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2006
3,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 adet karnabahar
1 litre süt
100 gr. kasar peyniri
150 gr. margarin
3 çorba kasigi un
YAPILIŞ TARİFİ
Karnabaharlar temizlendikten, yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir.
Margarin bir tencere içerisinde eritilir, un ilave edilir, hafif sari oluncaya
kadar kavrulur. Bir litre süt yavas yavas ilave edilir ve karistirilir.
Koyulasinca atesten indirilir. Borcam yaglanir, borcamin içine suyu
süzülmüs karnabaharlar konulur. Üzerine hazirlanan salça dökülür ve
rendelenmis 100 gr. kasar peyniri serpilir. 50 gr. erimis margarin üzerine
gezdirilerek dökülür. Üzeri kizarincaya kadar firinda pisirilir
|
|