Kısa URL: https://ml.md/lc76795
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2012
1,969 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çorba Kaşığı ayçiçek yağı
2 Su Bardağı taze kaşar peyniri
4 Su Bardağı bezelye
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Kg. süt
1 Adet havuç
4 Çorba Kaşığı un
1 Adet soğan
3 Adet Tavuk kalçası
Tavukları 1 soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte bir tencereye koyalım ve üzerine çıkacak kadar su ile haşlayalım. Soğuduktan sonra küçük parçalara ayıralım. Başka bir tencerede bezelye ve küçük küçük doğradığımız havuçları haşlayalım. Onu da ateşten aldıktan sonra beşamel sosu hazırlayalım. Önce bir tencerede sütü kaynatmadan ılındıralım. Başka bir tencerede un ile yağı rengini döndürmeden kavuralım. Tuz ve Karabiberi de ekleyerek, ılık sütü azar azar ilave edelim. İyice karıştırarak topaklanmayı önleyelim. Koyu bir kıvama gelince ocağın altını kapatıp, rendelediğiniz peyniri içinde eritelim. Fırına dayanıklı bir kaba, parçaladığımız tavukları ve sebzeleri yerleştirelim. Sulu olması için tavuk suyunu ve beşamel sosun yarısını da karışıma ekleyerek karıştıralım. Kalan yarısını da üzerine dökelim. 200 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc78174
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2012
1,889 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
4 Adet havuç
500 gr süt
6 Adet tavuk budu
0,5 Demet maydanoz
3 Adet kabak
3 Diş sarmısak
1 Kase rende kaşar
3 Çorba Kaşığı un
2 Çorba Kaşığı sıvıyağ
0,5 Demet dereotu
Tavuk butları güzelce yıkandıktan sonra tencereye konarak haşlanır. Havuç ve kabaklar rendelenir. Sarmısaklar tavada sıvı yağda sotelenir. İçerisine rendelenmiş havuç ve kabaklar da eklenerek sotelemeye devam edilir. (Sebzeler sotelenirken üzerine bir miktar tuz ilave edilirse sebzelerin lezzeti yemeğe daha iyi geçer) Ocaktan alınınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave edilir. Beşamel sos için margarin tencerede eritilir ve un ilave edilerek kavrulur. Un kavrulduğunda süt eklenir ve sürekli karıştırılarak kıvama geldiğine ocaktan alınır. (Beşamel sos koyu olursa bir miktar daha süt ilavesi yapılır.) Önceden haşlanan butların etleri kemiklerinden ayrılarak (çok küçük parçalar olmayacak şekilde) tepsisine yayılır. Üzerlerine tuz ve karabiber serpilir. Tavukların üzerine önce beşamel sos, onun üzerine de önceden sotelenen sebzeler güzelce yayılır. Üzerine kaşar rendesi serpilerek tencerede kaşarlar eriyinceye dek kızartılıp servis yapılır.