|
Beyaz Bisküvi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101050
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2014
1,409 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr beyaz peynir
125 gr margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar Un
1 adet Yumurta
yeterince susam
Margarin ocakta eritilir. Peynir, kabartma tozu, un konarak hamur yapılır. Hamur 2 saat bekletilir. 1 cm kalınlığında açılarak kalıplarla kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam atılıp pişirilir.
|
Beyaz Bisküvi |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59113
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2011
1,885 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
225 g Sana (11 çorba kaşığı)
275 g Un (5.3/4 fincan)
3 tane Yumurta
250 g Pudra Şekeri (10 fincan)
1 kahve kaşığı Vanilya tozu
Genişçe bir tepsiye, 275 g Un (5.3/4 fincan) eleyerek ileride kullanmak üzere bir tarafa bırakınız.
Diğer taraftan, içinde; ılıkça bir yerde bırakılarak gevşetilmiş 225 g Sana (11 çorba kaşığı) bulunan bir tencereye 250 g pudra şekeri (10 fincan) eleyiniz ve yağın rengi açılıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırmak suretiyle yağı pomat haline getiriniz.
Sonra ela bu mahlûta; 3 tane yumurtayı teker teker ilâve edip, karıştırarak bütün yumurtaları yediriniz.
Bilâhare karıştırmaya devam ederek, bir tarafa bırakmış olduğunuz: 275 g un (5.3/4 fincan) ve 1 kahve kaşığı vanilya tozunu da ilâve ettikten sonra hepsinin birbirleriyle hâllolmasını temin ediniz.
Müteakiben hazırlamış olduğunuz bu hamuru, sıkma enjektörüne koyarak fırın tepsisine bir parmak uzunluğunda aralıklı çubuklar halinde sıkınız.
Tepsi hazırlanınca, kızgın ısıdaki fırına sürünüz ve yarım saat kadar kızartılmasını müteakip fırından çıkartınız, soğutunuz ve servis yapınız. (Kızartma müddetini bisküvilerin alacakları pembemsi renk ile ayar edebilirsiniz.)
|
BEYAZ BİSKÜVİ |
|
kadim
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc43149
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2009
2,036 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
4 adet yumurta akı
4 adet yumurta sarısı
225 gr. pudra şekeri
1 tutam tuz
300 gr. un
2 tatlı kaşığı un
Hazırlanışı:
Fırın tepsisinin üzerine biraz un ekin. Yumurta sarılarını pudra şekeri ile birlikte, malzeme köpük halini alıncaya ve rengi beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarını da ayrı bir yerde çırpın ve pudra şekerli karışıma ilave edin. Unu eleyin. Hemen yumurtalı malzeme ile karıştırın. Malzemeyi bir naylon torbaya koyun. Torbanın ucunu kesin ve malzemeden küçük parçaları, unlanmış tepsiye sıkın. Tepsiye koyduğunuz hamurları bütün gece bekleterek kurutun. Ertesi gün fırının üst rafında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
|