|
Beyaz Çikolatalı Kek |
|
dingin
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc142129
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2019
1,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı beyaz çikolata parçaları
Önce şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağ ilave edilerek karıştırın. Sırasıyla kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak akışkan bir hamur elde edin. En son çikolata parçalarını karıştırın.
180 derecede ısınmış fırında pişirin.
|
Beyaz Çikolatalı Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc160968
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2021
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 paket (120 gram)beyaz çikolata
100 ml krema (1 kutu 200 ml)
Keki için:
1,5 paket (120 gram) bitter çikolata
120 gram tereyağı
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı un
Üzerine:
Pudra şekeri ve meyve
Kremayı bir kaba alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Çikolatayı ilave edin ve karıştırarak erittikten sonra ocaktan alıp, buzdolabında soğumaya bırakın. Keki için çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip, ılınmaya bırakın. Ayrı bir kapta yumurtaları toz şekerle birlikte çırpın. Kakao ve unu eleyerek,
ilave edin. Çikolatalı karışımı azar azar eklerken bir yandan da yavaşça karıştırın. 6 adet küçük kağıt kek kalıbını yağlayıp, hazırladığınız çikolatalı karışımı içlerine paylaştırın. Üzerine buzdolabında soğuyan beyaz çikolatalı karışımdan tatlı kaşığı ile birer top yapıp, koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Pudra şekeri serptikten sonra meyveyle süsleyip servis yapın.
|
Beyaz Çikolatalı Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161840
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2021
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket (80 gramlık) beyaz çikolata
185 gram tereyağı
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1'er çay kaşığı vanilya ekstratı ve kabartma tozu
Bir tutam tuz
1,5 su bardağı un
Üzeri için:
Pudraşekeri
Süslemek için:
Çilek
Yaban mersini
Siyah üzüm
Yoğurma kabına beyaz çikolata hariç tüm malzemeyi alın ve mikserle kabarana kadar çırpın. Beyaz çikolatayı rendenin kalın tarafı ile rendeleyin ve iyice karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakın. İçini çekene kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve üzerine pudraşekeri serpin. Meyvelerle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|