3 su bardağı buğday unu
1 tatlı kaşığı pişirme sodası
1 tatlı kaşığı çekilmiş zencefil
Yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı kahverengi şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı pekmez
Kreması için:
50 gr sütlü çikolata
50 gr beyaz çikolata
Un soda ve tereyağını mutfak robotunda çekin.
Şeker, pekmez, yumurtayı robota ekleyin yine karıştırın.
Hamuru yoğurun ve açın.
İstediğiniz şekilde kalıplarla hamurdan parçalar ayırın ve tepsiye dizin.
180 derecelik fırında pişirin.
Süslemesi:
Sütlü ve beyaz çikolataları ayrı kaselere kırın.
Kaseleri kaynayan su dolu tencerenin üzerine koyun ve eriyene kadar karıştırın.
Eriyen çikolataları sıkma poşetine koyun ve kurabiyeleri süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc160075
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2021
439 defa indirildi / yazdırıldı
125 gram tereyağı
100 gram pudraşekeri
1 adet yumurtanın sarısı
Bir buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
Üzeri için:
80 gram beyaz çikolata
Tereyağı, pudraşekeri, yumurta sarısı, un ve vanilyayı karıştırıp yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 20 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin. Daha sonra merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan yuvarlak bir kalıp ile halkalar kesin ve yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin. Ayrı bir yerde beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuk kurabiyelerin üzerine sürüp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.